avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Activitate Paul-F

Activitate Paul-F

Răspuns la discuția Scrisoare pentru alta persoana
gi_jane2 a scris:

daca e recomandata, postasul nu trebuia s-o lase in cutia de scrisori, trebuia semnat de primire de persoana careia ii e adresata. sunt de parere s-o duceti la posta, ca aceasta recomandata sa se intoarca la expeditor.

In cutia de posta NU a lasat-o ca recomandata ci ca o scrisoare simpla dar care nu mi-e adresata. S-o distrug sau s-o duc la posta? E nedeschis.
Am primit o instiintare pe numele meu de familie, de la posta, pentru o recomandata; la posta constat ca e adresata unei persoane care are adresa in cartea de indentitate aceeasi cu a mea, pe care o cunosc dar care nu stiu unde mai locuieste asa ca am refuzat sa preiau scrisoarea. Scrisoarea vine din partea unei firme de recuperat credite. Dupa doua zile, aelasi plic l-am gasit in cutia postala. E pe numele unei persoane care are adresa comuna cu mine dar care nu locuieste cu mine.
Cum e corect sa fac? Daca o preiau, e violare de corespondenta, nu mi-e adresata mie. Sa o duc inapoi la posta? Sa o distrug?
Multumesc.
Discuție Imprumut
In timpul casatoriei de un an si jumatate (acum suntem divortati), sotia a contractat un credit pentru niste datorii avute dinainte de casatorie; o parte a creditului a fost folosita pentru acele datorii, restul a fost folosit impreuna in familie, ea avand si doi copii in in tretinere. Acum sunt somat sa platesc tot sau cea mai mare parte din acel credit. Cat ar trebui sa fie partea mea de platit din acel imprumut, (pentru ca tot sau cea mai mare parte mi se pare exagerat)?
Va multumesc.