avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Imprumut
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Imprumut

In timpul casatoriei de un an si jumatate (acum suntem divortati), sotia a contractat un credit pentru niste datorii avute dinainte de casatorie; o parte a creditului a fost folosita pentru acele datorii, restul a fost folosit impreuna in familie, ea avand si doi copii in in tretinere. Acum sunt somat sa platesc tot sau cea mai mare parte din acel credit. Cat ar trebui sa fie partea mea de platit din acel imprumut, (pentru ca tot sau cea mai mare parte mi se pare exagerat)?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:30, 16 Octombrie 2010
sunteti responsabili in solitar pt acest credit, creditorul se indrepta asupra debitorului de la care recupera mai repede, mai usor, datoria.
nu aveti decat sa vb cu un avocat si sa formulati o contestatie la executare sau sa va indreptati cu o actiune impotriva fostei sotii
obligatia dvs e sa il achitati tot.ulterior, in instanta va puteti recupera 1/3 din credit de la sotie.
Ar fi indicat sa consultati verbal un avocat care sa vada actul si sa inteleaga mai multe aspecte juridice.
Asa ar fi recomandabil sa procedati...mai inainte de a plati ceva.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie ana_lucia ana_lucia buna seara.dupa ce perioada se prescrie sau nu o factura neplatita la vodafone.aceasta este din ianuarie 2006.va multumesc (vezi toată discuția)
Executarea unor bunuri imobile de catre fosta sotie ! ovidiuvk ovidiuvk Buna ziua! Am o poblema legata de o executare silita, initiata de catre fosta sotie, dupa inchiderea unui proces de partaj. In anul 2005, impreuna cu un ... (vezi toată discuția)
Partaj inainte de divort elnyy elnyy Sotul meu a facut o delapidare de 30.000 lei si un imprumut f mare la o banca , folosindu-se de semnatura mea, falsificand-o. As dori sa fac partajul ... (vezi toată discuția)