Am o poblema legata de o executare silita, initiata de catre fosta sotie, dupa inchiderea unui proces de partaj.
In anul 2005, impreuna cu un cetatean german, am inceput constructia unui mini cartier rezidential. Am incheiat cu acesta un contract de imprumut, legalizat la notariat, prin care acesta imi imprumuta suma de 120.000 euro, pentru achizitionarea a 4 suprafete de teren si ridicarea pana la finalizare a 2 imobile.
Din banii sus mentionati, am achizitionat cele 4 terenuri si am ridicat 2 imobile. Terenurile si imobilele au fost achizitionate respectiv construite pe numele meu. La sfarsitul anului 2006, intre mine si fosta sotie a intervenit un proces de divirt si unul de partaj. In cadrul acestui partaj, fosta sotie mi-a cerut jumatate din acea investitie, adica suma de 60.000 euro. Eu am invocat in cadrul acelui proces contractul de imprumut pe care-l aveam cu cetateanul german, dar nu a fost acceptat in masa bunurilor comune si nu a fost supus partajului. Deci eu trebuia sa platesc si 60.000 euro fostei soti si suma de 120.000 euro, partenerului german.
Pentru a nu putea vinde acele terenuri si case, fosta sotie mi-a inscris in extrasele CF, procesul de partaj. In urma presiunilor imense care au fost facute asupra mea din partea cetateanului german si in speranta ca se va rezolva problema mai repede, am acceptat sa recunosc jumatate din suma pe care asi fi datorat-o fostei sotii, printr-un partaj voluntar, incheiat la notar. Prin acel partaj voluntar eu ma obligam sa ai achit suma de 60.000 euro in decursul a 2 luni in caz contrar urma sa se treaca la executare silita, ceeace sa si intamplat.
Pe de alta parte, cetateanul german ne-a actionat pe amandoi in instanta, cerand anularea partajului voluntar, invocand faptul ca suma din care sau cumparat terenurile si sau ridicat casele, era suma investita de catre el si imprumutata mie pe baza de contract, nici de cum suma nu era un bun comun a familiei mele.
Din anul 2006 ma judec cu cei 2. Din pacate, in urma tuturor problemelor ivite am ramas fara nici un ban si am fost nevoit sa renunt si la avocat si la aceste procese, adica nu m-am mai prezentat la nici o infatisare. La aceasta data aceste procese se afla pe rol.
Daca cineva a avut rabdarea necesara, curiozitatea de a citi aceasta istorie si a si inteles problema, al rog sa imi raspunda la urmatoarele intrebari:
1. in conditiile date poate fosta sotie sa imi execute silit terenurile si casele?
2. cat timp mai este valabila datoria mea fata de ambi, cetateanul german si fosta sotie?
3. are cetateanul german posibilitatea sa anuleze partajul voluntar?
Cazul dvs. trebuie stidat cu atentie.
Mergeti sa consultati un avocat care sa analizeze atent cum se prezinta situatia sub aspect juridic.
O sa va coste ceva daca vreti consultanta de calitate.
Va multumesc pentru sfat dar din pacate conditiile mele financiare din acest moment nu-mi permit consultarea unui avocat!
Daca las timpul sa treca pur si simplu fara sa fac nimic si voi pierde aceste procese, voi avea o datorie de 60.000 euro fostei sotii si 120.000 euro partenerului german!
Ce consecinte trebuie sa suport eu avand in vedere ca nu am de unde sa suport acesti bani. Nu am nici bani nici alte bunuri pe numele meu.
De la data la care se va pronunta instanta si va trebui sa platesc datoria, in cat timp aceasta se va prescrie?
Se poate ajunge pana la pedeapsa cu inchisoarea pentru neplata acestei datori?
In cazul in care nu mai am domiciliul in tara, ma va putea urmari cineva, international, sa imi puna poprire pe conturile sau pe salariul din strainatate?