avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot sa-mi vad copilul?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot sa-mi vad copilul?

Buna ziua!

In urma unui proces de divort, fetita mea a fost incredintata mamei. Fosta mea sotie, inainte de pronuntarea sentintei prin care mi se permitea sa imi vad fetita, mi-a cerut, la sfatul avocatei ei, suma de 30.000 euro pentru a-mi permite sa imi vad copilul.
O perioada de timp am avut contact permanent cu fetita mea, dar din pacate la inceputul anului 2009 am fost nevoit sa plec din tara, din motive financiare.
Am cerut fostei sotii sa imi permita sa o aduc pe fetita, o data pe an timp de o luna, la locuinta mea din afara tarii. La sfatul avocatei ei, aceasta mi-a refuzat cererea, solicitandu-mi suma de 10.000 euro ca sa imi permita sa o scot din tara pentru a fi cu mine!

Intrebarea mea este cum pot obtine in instanta, dreptul de a scoate pe fetita mea, o data pe an timp de o luna , din tara pentru a sta cu mine.
Mentionez faptul ca nu doresc sub nici o forma ca in cadrul procesului sa mentionez adresa de resedinta pe care o am in strainatate, din cauza sicaniilor la care as fi supus eu si familia mea daca fosta sotie ar afla aceasta adresa!

Daca cineva m-ar putea ajuta, as fi recunoscator!!!

Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 02:27, 19 Februarie 2010
Va trebuie hotarare judecatoreasca cu drept de vizitare.
Puteti indica domiciliul ales la avocatul angajat de dvs.

avocat Claudiu Lascoschi
Formulati o actiune avand ca obiect"legaturi personale cu minorul" insa avand in vedere ca in program veti solicita si luarea minorului la domiciliul dvs.va trebui sa faceti cunoscuta instantei adresa din strainatate, tocmai pentru a proba in fata instantei conditiile pe care le putei oferi pe perioada in care este la dvs.
Va multumesc pentru raspunsuri.

Inteleg ca nu exista nici o forma legala prin care sa nu fiu nevoit sa fac cunoscuta adresa mea?
Probabil singura varianta ar fi sa ai platesc fostei soti, suma ceruta!
este o chestiune mai complicata ca dvs veti avea de trecut niste frontiere cu fetitza care nu va este incredintata ci numai cu drept de vizita.
asta este singura varianta, prin instanta, ca numai printr-o hotatare judecatoreasca, sa puteti s-o scoateti din tara 1 data pe an.
astfel sunteti nevoit ca in fiecare an sa fiti escrocat de mama fetitzei.
in actiunea prin care solicitati stabilirea programului de vizitare a minorei , puteti sa va alegeti domiciliul la sediul avocatului .
puteti mentiona ca nu doriti ca fosta sotie sa afle adresa de resedinta a dvs.

pt. sumele cerute daca doriti ii puteti face plangere penala pt. savarsirea infractiunii de santaj.

Alte discuții în legătură

stabilire program vizitare minor matildamihai matildamihai Divortat,custodia copilului acordata sotiei,sotia recasatorita cu un roman,plecata in Germania cu copilul fara acordul meu.In Romania la divort nu mi s-a ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliul tatalui - locul exact unde este dus minorul CostinIancu CostinIancu Buna ziua, sunt in proces cu fosta sotie pentru modificarea programului de vizita a fetitei noastre (in varsta de 4 ani) si pentru stabilirea domiciliului ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor rosuvicki rosuvicki Am mai multe nelamuriri: Sotul meu a fost casatorit anterior, in urma divortului a cedat copilul minor pentru crestere si educare mamei, deoarece a tinut cont ... (vezi toată discuția)