as dori sa stiu ce acte normative reglementeaza ceea ce intra in valoarea investitiei pentru un obiectiv nou. mai concret in valoarea unui sistem informatic este inclusa si valoarea proiectului tehnic, a studiului de fezabilitate? sau in valoarea unei cladiri sunt cuprinse si cheltuielile de consultanta privind achizitionarea, chelt notariale, chelt cu cabinetul de avocatura pentru intocmirea actelor?
am o mare nedumerire. la o institutie publica, daca am in soldul contului 419 avansuri de la diversi mai vechi de 3 ani (unele sume sunt chiar de 5 ani), le mai dau banii inapoi daca s-a implinit termenul de prescriptie sau la momentul implinirii termenului de 3 ani le fac venituri? in opinia mea le fac venituri si le dau la bugetul de stat dar nu stiu baza legala
buna ziua, am o mare nelamurire: in anul 2009 o institutie publica extrabugetara putea avea in baza OG 80/2001 normativ propriu de cheltuieli pentru protocol, carburant si telefonie cu aprobarea ordonatorului....dar problema este acest normativ nu are nici un prag maxim , adica daca ordonatorul dorea putea sa aprobe limita maxima de carburant la 1000 litri/ luna? din cate stiu este o prevedere care ii permitea ordonatorului sa majoreze limitele din OG 80 cu 50% doar la nivelul sau, nu pentru toti angajatii....