avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1921 soluții astăzi
Forum Activitate MariCR

Activitate MariCR

Răspuns la discuția Copil luat inainte de divort
Pai putem sa-i reprosam ca nu a stat in concediu de maternitate decat 4-6 luni, restul concediului fiind luat de catre tatal copilului (pana la 2 ani), ca banii proveniti din salariu nu au fost niciodata justificati vis-a-vis de consumul lor, tatal fiind cel care platea toate cheltuielile lunare, care depaseau cu aprox. 2400 euro salariul intreg al mamei (ceea ce implicit arata ca salariul ei nu era suficient sa acopere cheltuielile lunare: banci, masini, etc - toate chitantele fiind pe numele depaunatorului/sotului), iar mai nou a acceptat sa aduca copilul la tata pentru o perioada, copilul fiind bolnav si cu urmr vizibile ca nu a fost ingrijita. Bineinteles ca am chemat doctora fetitei sa constate cele de mai sus, in scris.
Restul sunt lucruri marunte si probabil nerelevante.
Răspuns la discuția Copil luat inainte de divort
De asemenea, conteaza in instanta ca mama copilului nu are proprietate personala, credit de 60000 euro la banca, parinti divortati, mama care traieste in concubinaj de foarte multi ani... Ce anume ar putea sa conteze in instanta in defavoarea ei? Va rog sa imi dati niste exemple. Credem ca, de asemenea, aceasta are si o legatura extraconjugala, dar din pacate nu avem probe. Va rog sa imi dati niste idei.

Multumesc.
Răspuns la discuția Copil luat inainte de divort
Daca nu vrea sa mai plateasca creditul, isi pierde locul de munca, creditul fiind obtinut la banca la care aceasta lucreaza, cu dobanda preferentiala. Referitor la faptul ca este posibil ca aceasta sa invoce faptul ca minorul "nu doreste sa vorbeasca/vada pe nici unul din apropiati" si aici ma refer la tata, bunici (care apropo - au crescut fata de la varsta de 6 luni), matusi...aceasta deja a inceput sa faca acest lucru, nepermitandu-ne sa luam legatura cu copilul. Totusi, la insistentele minorei, aceasta ne-a contactat telefonic aproximativ cu 3 zile in urma, iar copilul plangea la telefon ca vrea acasa, ca ii este dor de casa si de noi, si de asemenea a mai mentionat ca acolo unde se afla ea momentan e mai rau ca acasa. Am toata convorbirea inregistrata, si de asemenea pe mama copilului care o ameninta ca daca nu se potoleste din plans si sa ceara acasa, ii inchide telefonul. Cred ca si asta conteaza la ceva si demonstreaza conditiile in care e tinuta minora...

Oricum, va multumesc pentru sfaturi.
Răspuns la discuția Copil luat inainte de divort
mancipri a scris:

nimeni si nimic nu o poate obliga pe mama sa locuiasca cu dvs. mai ales ca a intentat deja actiune de divort. copilul este plecat cu mama lui , deci cu unul dintre parinti. este perfect legal , deoarece instanta nu l-a incredintat inca niciunuia dintre dvs . mai ales ca a instiintat de aceasta autoritatea tutelara . faptul ca nu are o locuinta proprietate personala nu o impiedica sa locuiasca in gazda , la parintii ei sau oriunde in alt loc . daca locuinta pe care banuiesc ca o aveti in proprietate este cumparata in timpul casatroriei , se inparte in cota de 1/2 la partaj . deci , sotia este proprietara a 1/2 din locuinta si a 1/2 din toate bunurile dobandite in cursul casatoriei . este doar o chestiune de timp...daca acel credit a fost facut in trimpul casatoriei sunteti bun de plata a 1/2 din ceea ce a ramas de achitat din el. faptul ca vecina a vazut-o plecand nu este relevant si nici nu era obligata sa ii dea acelei vecine raportul . sfatul meu este sa va luati un avocat care sa va reprezinte la divort ... bafta !


Pai tocmai ca nu a fost incredintat inca, cum poate fi legal sa ia copilul fara sa spuna unde a plecat si in ce conditii locuieste, avand in vedere ca nici nu vrea sa lase tatal, sau orice ruda din partea tatalui, sa vada copilul. De asemenea, creditul a fost luat pe o firma ce se afla pe numele ei, in timpul casatoriei, credit girat cu apartamentul parintilor sotului (domiciul conjugal). Casa nu e luata in timpul casatoriei, este a parintilor tatalui, deci prin urmare nu are nici un drept la partaj. Parintii ei nu locuiesc in Bucuresti, nu are nici o ruda aici, aceasta avand locul de munca in Bucuresti. Momentan, din cate ne-a spus, locuieste la o colega de serviciu. Aceasta lasa minora in grija colegei, in timpul desfasurarii programului de lucru...
Buna ziua,

As vrea sa stiu daca este legal ca o mama sa paraseasca domiciliul conjugal, cu un copil minor (4 ani), inainte de prima infatisare la procesul de divort, fara sa specifice adresa la care s-a mutat. Mentionez ca aceasta nu are proprietate personala, deci nu are o locuinta stabila, implicit un mediu favorabil pentru cresterea minorului. Aceasta mai are si un credit pe numele ei, in valoare de 60.000 euro, la banca unde este si angajata, credit girat cu apartamentul parintilor sotului. De asemenea, aceasta sustine ca a depus o declaratie cu privire la parasirea domiciliului conjugal, la Autoritatea Tutelara. Este posibil asa ceva avand in vedere ca nu a avut consimtamantul sotului? Prima infatisare la divort va fi Joi, 28.10.2010. Ce se poate face in acest caz? Mentionez ca tatal a fost sa declare la politie, dar acestia din urma au zis ca nu pot interveni, ca ea este mama copilului. De asemenea, mai mentionez, ca mama copilului este cea care a intentat procesul de divort. La momentul parasirii domiciliului conjugal, aceasta se afla singura acasa, doar cu copilul. Avem martor o vecina care a vazut-o luand copilul (care plangea in masina), aceasta mintind-o pe vecina ca pleaca la bunici (parintii tatalui) la tara.

Va multumesc si astept un raspuns cat mai urgent.

Răspuns la discuția Retragere girant
av_andra13 a scris:

Depinde de situatie, daca creditul a fost deja declarat scadent anticipat sau nu de catre banca, fiind doar in stadiul de intarziere a ratelor. In principiu, girantul unui contract bancar nu se poate retrage, totusi, cu incuviintarea bancii poate fi inlocuit prin alt girant, dar numai daca banca este de acord.





Nu se poate face nimic pe cale juridica? Este exclusa inlocuirea girantului, atata timp cat necesita acordul imprumutatului, iar acesta din urma refuza plata ratelor lunare. Orice solutie ar fi binevenita. Se poate intenta proces?

De asemenea, am uitat sa precizez, creditul nu este declarat scadent, situatia este recenta..inca nu a venit data scadentei pentru urmatoarea rata. Pana in prezent ratele au fost achitate integral, la zi.
Multumesc.
Răspuns la discuția Retragere girant
Da, asa este, daca nu vrea sa mai plateasca, iese din discutie inlocuirea girantului de cu acordul imprumutatului.
Buna ziua,

As vrea sa stiu in ce conditii se poate retrage un girant, dintr-un contract bancar, in cazul in care nu mai doreste sa gireze cu bunul adus in favoarea imprumutatului. Este vorba de un caz in care imprimutatul refuza sa mai plateasca ratele lunare care ii revin din aces contract, iar girantul risca sa piarda proprietatea cu care a girat.

Va multumesc si astept un raspuns.