avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Activitate Roxa37

Activitate Roxa37

Va multumesc mult, raspunsurile imi sunt de mare ajutor.
Buna ziua, am mare nevoie de un sfat si va rog sa ma ajutati. As fi beneficiat de indemnizatia de somaj pana in ianuarie 2011, dar pe 13 sept 2010 m-am angajat la un SRL pe un post nou infiintat. Dupa exact o luna, adica pe 12 oct.2010, angajatorul m-a anuntat ca doreste sa incetam colaborarea si m-a chemat sa semnez decizia de incetare a relatiilor de munca, pe care, declara ca mi-a intocmit-o in baza art.55, alin. b. Inainte sa semnez aceasta decizie as vrea sa ma asigur ca nu ma dezavantajeaza acest lucru. Daca angajatorul si-a dat seama ca nu mai are nevoie de mine ca angajat, nu era mai normal sa desfiinteze postul asa cum l-a infiintat? Eu mi-am indeplinit toate sarcinile de serviciu si nu vad nici un motiv pentru care sa fiu concediata, mai mult mi-am pierdut, astfel, si dreptul la ajutor de somaj, pe care l-as mai fi avut pana in ianuarie daca nu se intamplau toate astea. Consider ca nu e corect ce mi se intampla. Vreau sa intreb, daca mi-ar desface contractul de munca prin disponibilizare, as putea avea dreptul in continuare la ajutor de somaj? Si in baza carei legi s-ar putea face acest lucru, daca ar fi posibil?... ca sa stiu ce semnez. Multumesc