Buna ziua, am mare nevoie de un sfat si va rog sa ma ajutati. As fi beneficiat de indemnizatia de somaj pana in ianuarie 2011, dar pe 13 sept 2010 m-am angajat la un SRL pe un post nou infiintat. Dupa exact o luna, adica pe 12 oct.2010, angajatorul m-a anuntat ca doreste sa incetam colaborarea si m-a chemat sa semnez decizia de incetare a relatiilor de munca, pe care, declara ca mi-a intocmit-o in baza art.55, alin. b. Inainte sa semnez aceasta decizie as vrea sa ma asigur ca nu ma dezavantajeaza acest lucru. Daca angajatorul si-a dat seama ca nu mai are nevoie de mine ca angajat, nu era mai normal sa desfiinteze postul asa cum l-a infiintat? Eu mi-am indeplinit toate sarcinile de serviciu si nu vad nici un motiv pentru care sa fiu concediata, mai mult mi-am pierdut, astfel, si dreptul la ajutor de somaj, pe care l-as mai fi avut pana in ianuarie daca nu se intamplau toate astea. Consider ca nu e corect ce mi se intampla. Vreau sa intreb, daca mi-ar desface contractul de munca prin disponibilizare, as putea avea dreptul in continuare la ajutor de somaj? Si in baza carei legi s-ar putea face acest lucru, daca ar fi posibil?... ca sa stiu ce semnez. Multumesc