Data nasterii:03.03.1953
Stagiul total de cotizare realizat :35 ani si 9 luni si 9 zile
Anii lucrati in grupa a II-a :01.04.1978- 01.01.1986 si 01.01.1986- 25.11.1991
Buna ziua, revin asupra subiectului:
-am primit decizia de pensionare, iar motivarea suna asa: Se respinge ... deoarece nu sunt indeplinite prevederile art.41 (1) din Legea 19/2000 in sensul ca:varsta la data inscrierii la pensie este mai mica decat varsta standard de pensionare."
- in cartea de munca scrie ca in perioada 01.04.1978 - 01.05.1984 mama mea ocupa functia de "operator mase plastice" la Coop. Tehnolemn. La Cap VII Pregatirea profesionala apare in cartea de munca o inscriere ca si operator mase plastice , pe baza unei adeverinte de calificare Nr.598/1978 - pe care noi am pierdut-o! si de aceea am fost nevoiti sa solicitam o alta adeverinta , de data aceasta de la firma care detine arhiva pt societatea lichidata judiciar.
- de mentionat mai este si faptul ca in continuare, in perioada 01.01.1986-25.11.1991 in cartea de munca apare tot functia de operator mase plastice, de data aceasta la Coop.Tarnaveanca (fosta Prestarea) care-si "continua activitatea prin reorganizare". Pentru aceasta perioada avem o alta adeverinta emisa de firma mentionata si care a fost luata in calcul.
Rugamintea mea este: sa ma sfatuiti cum sa concep contestatia si in motivarea de fapt daca sa prezint toate aceste date, iar in motivarea de drept pe ce articole si ce lege sa ma bazez.
Multumesc.
va scriu in numele mamei mele, care in solicitarea ei de a obtine pensia la limita de varsta a intampinat la Casa de Pensii Mures mai multe piedici, si anume:
- dosarul de pensionare a fost depus la Casa de Pensii Mures in luna iunie a anului curent.
- de atunci si pana in prezent(au tecut 4 luni intregi), n-a primit nicio instiintare cum ca cererea ei a fost admisa sau respinsa.
-in urma insistentelor mele la numita casa de pensii mi s-a comunicat(de catre unul din juristii casei de pensii) ca cererea va fi respinsa, urmand a se da o decizie in acest sens, pe motiv ca o adeverinta care atesta ani de munca desfasurati in categoria a-II-a de munca, ca "operator mase plastice" la o anumita societate comerciala(lichidata judiciar) este emisa de o arhiva care dupa constatarile lor a emis de-a lungul timpului mai multe falsuri si pentru acest motiv nu poate fi luata in calcul.
-desi arhiva respectiva pune la dispozitie documentul care sta la baza emiterii adeverintei, si mai mult decat atat, in cartea de munca fiind inregistrati acei ani sub denumirea de "operator mase plastice", cei de la casa de pensii nu vor sub nicio forma sa admita cerere de pensionare la limita de varsta.
-am cerut audienta la directoarea casei de pensii, si desi dansa mi-a comunicat ca ei i se pare in regula totul, totusi decizia va fi de respingere(fapt comunicat verbal de acelasi jurist care spune simplu:"nu-si asuma nimeni raspunderea!" ( nu prea inteleg de ce!?)
Rugamintea mea este urmatoare: care este procedura de urmat in cazul in care decizia va fi de respingere?