DanaOanes a scris:
-am cerut audienta la directoarea casei de pensii, si desi dansa mi-a comunicat ca ei i se pare in regula totul, totusi decizia va fi de respingere(fapt comunicat verbal de acelasi jurist care spune simplu:"nu-si asuma nimeni raspunderea!" ( nu prea inteleg de ce!?)
Ce spune directorul casei de pensii este irelevant. Directorii sunt numiti pe criterii politice, nu pentru ca stiu ceva despre domeniul respectiv. Prin urmare, in mod evident totul i se pare in regula pentru ca nu stie despre ce e vorba si nici nu risca sa va contrazica si sa o dati in judecata. In alta ordine de idei, cel care isi asuma raspunderea in primul rand este directorul; daca i se pare in regula, sa semneze decizia de pensie.
DanesOana a scris:
Rugamintea mea este urmatoare: care este procedura de urmat in cazul in care decizia va fi de respingere?
Orice decizie de pensie trebuie sa fie motivata, potrivit art. 86, alin. (2) din Legea nr. 19/2000: "decizia casei teritoriale de pensii va cuprinde temeiurile de fapt şi de drept pe baza cărora se admite sau se respinge cererea de pensionare."
Nemotivarea unei decizii de respingere este motiv de anulare a ei. Ma indoiesc sincer ca in decizia de pensie vor scrie ca au respins cererea pentru ca, in alte cazuri, arhiva respectiva a emis adeverinte false. Dar asteptati sa vi se comunice decizia de pensie, deocamdata discutam doar despre afirmatiile unui jurist si ale directorului casei de pensii.
Impotriva deciziei de pensie puteti formula contestatie in termen de 45 de zile de la comunicare. Contestatia este de competenta tribunalului si este scutita de plata taxei de timbru si de plata timbrului judiciar.