am uitat sa specific , eu vreau sa ma duc la dansul sa-i spun cu frumosul sa imi dea salariul pe ultima luna iar in cazul in care refuza sa ma duc la ITM sa fac o plangere. Daune firmei nu am facut , eu imi cer dreptul pe luna respectiva .
Buna ziua . Numele meu este Alexandru si am fost angajat ca sofer la o firma de fast food . La angajare , am semnat doar un exemplar al unui contract de munca eu stiind ca trebuiesc semnate 3 , unul ramane firmei , unul la ITM si unul la mine . Intre timp am gasit ceva mai bun de munca si mi-am anuntat seful ca o sa plec de la firma lui dar el a inceput sa ma ameninte ca nu o sa imi mai dea salariu pe ultima luna lucrata deoarece nu stau in preaviz de 20 de zile . Cand l-am auzit i-am spus urmatoarele : stau in preaviz dar va rog maine sa imi aduceti si mie contractul de munca sa il am si eu , iar el a inceput sa-mi spuna ca vezi domne contractul e trimis la ITM pentru inregistrare si cand o sa il trimita ITM`ul inapoi o sa imi dea si mie o copie ,dar eu i-am zis ca vreau contract original semnat de mine . Inca ceva , in contractul semnat de mine scria ca o zi de munca dureaza 8 ore dar eu stateam 17 sau 18 ore la munca si el imi zicea ca mia facut contract pe part-time de 4 ore . Il pot obliga sa imi dea ultimul salariu neplatit chiar daca nu am stat in preaviz 20 de zile ? Am mai citit ceva in codul muncii referitor la :
Art. 79. [definiţia legală, procedura şi efectele demisiei]
(8) Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă.
Va multumesc anticipat iar daca apar neintelegeri va rog sa ma intrebati .