avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nu vrea sa imi mai dea salariul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nu vrea sa imi mai dea salariul

Buna ziua . Numele meu este Alexandru si am fost angajat ca sofer la o firma de fast food . La angajare , am semnat doar un exemplar al unui contract de munca eu stiind ca trebuiesc semnate 3 , unul ramane firmei , unul la ITM si unul la mine . Intre timp am gasit ceva mai bun de munca si mi-am anuntat seful ca o sa plec de la firma lui dar el a inceput sa ma ameninte ca nu o sa imi mai dea salariu pe ultima luna lucrata deoarece nu stau in preaviz de 20 de zile . Cand l-am auzit i-am spus urmatoarele : stau in preaviz dar va rog maine sa imi aduceti si mie contractul de munca sa il am si eu , iar el a inceput sa-mi spuna ca vezi domne contractul e trimis la ITM pentru inregistrare si cand o sa il trimita ITM`ul inapoi o sa imi dea si mie o copie ,dar eu i-am zis ca vreau contract original semnat de mine . Inca ceva , in contractul semnat de mine scria ca o zi de munca dureaza 8 ore dar eu stateam 17 sau 18 ore la munca si el imi zicea ca mia facut contract pe part-time de 4 ore . Il pot obliga sa imi dea ultimul salariu neplatit chiar daca nu am stat in preaviz 20 de zile ?
Am mai citit ceva in codul muncii referitor la :
Art. 79. [definiţia legală, procedura şi efectele demisiei]
(8) Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă.

Va multumesc anticipat iar daca apar neintelegeri va rog sa ma intrebati .
Cel mai recent răspuns: Anian , utilizator 20:03, 18 Octombrie 2010
puteti sa nu acordati angajatorului preavizul mentionat in codul muncii dar veti raspunde de daunele pe care angajatorul va reusi sa le dovedeasca intr-un eventual proces in despagubire.
Daca puteti dovedi in instanta obligatiile pe care angajatorul nu le-a indeplinit, veti avea castig de cauza
am uitat sa specific , eu vreau sa ma duc la dansul sa-i spun cu frumosul sa imi dea salariul pe ultima luna iar in cazul in care refuza sa ma duc la ITM sa fac o plangere. Daune firmei nu am facut , eu imi cer dreptul pe luna respectiva .
Ultima modificare: Luni, 18 Octombrie 2010
Anian, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz. relli relli Ma confrunt cu o dilema. Stiu ca se poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu-si respecta obligatiile. Intrebarea mea este dupa cate zile intarziere ... (vezi toată discuția)
La 2 saptamani de la angajare vor sa ma concedieze!!! elenutza4321 elenutza4321 am semnat contractul de munca cu 2 saptamani in urma..8 ore,720 ron..teoretic... eu lucrez la o casa de pariuri aflata in incinta unui bar cu aparate ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa revenirea din ccc PANITA ROXANA PANITA ROXANA buna ziua in data de 803 2013 copilul meu a facut 2 ani ,am avut contract de munca suspendat pe perioada 105 2011-803 2013 pentru CCC . am facut scrisoare ... (vezi toată discuția)