avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Activitate CECILIA ENACHE

Activitate CECILIA ENACHE

3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Cateva lamuriri. Din 1968 de cand a fost dat in folosinta blocul, la uscatorie aveam acces 5 apartamente, fiecare cate 3 zile in prima jumatate a lunii si apoi 3 zile in a doua jumatate a lunii. Eu aveam 8 luni cand ne-am mutat. Daca un vecin avea nevoie mai multe zile la rand, cerea voie urmatorului si asa am trait 50 de ani. In tot acest timp nimeni nu a pus nimic acolo, nici sanii, nici biciclete nici carucioare nici dulapuri. Acum 7 ani am plecat in strainatate si venim in concediu de 2 ori pe an. Acum 5 ani, apartamentul cu "dulapurile" a fost vandut. Dintre toti cei 4 coproprietari vechi, intindeam in uscatorie eu si o vecina, ceilalti doi nu, sunt nepotii primilor proprietari si le spala parintii care stau in alta parte. Cand s-a mutat noul vecin si a vazut uscatoria goala s-a gandit ca isi poate depozita el lucrurile acolo. Si sa stiti ca nu erau porumbei pt ca nu aveau unde sa-si faca cuib. Si-a pus cele 2 dulapuri cu niste presuri vechi deasupra, cada de plastic a copilului, un uscator de rufe pliant... multe. Mie cand mi-a instalat contorul in 2005, a fost decizia firmei "de stat" la momentul acela, conform reglementarilor legale. Nu a fost decizia mea si nici contorul nu-mi apartine, este proprietatea lor. Am facut un proces-verbal de informare si un tabel cu ceilalti 4 coproprietari si au semnat ca au luat la cunostinta si ca sunt de acord cu instalatea contorului intr-un spatiu COMUN. Asa este legal si de bun simt cand ocupi un spatiu comun INDIVIZIBIL. Si credeti-ma ca toate lucrurile care ocupa aproape toata uscatoria nu se compara cu contorul de gaz plin de gainat non stop. Chiar ne-au informat ca putem primi amenda daca vine ISU. Deci cam asta e povestea cu uscatoria, de doua ori pe an radem cu şpaclu mizeria si spalam cat putem, am pus si plase dar le-a rupt, ca i-e mila de porumbei... Nu este un vecin cu care sa te intelegi, nu am tipat, nu ne-am certat, am inteles atitudinea lui de copil frustrat si vom continua sa ne petrecem concediul, de 2 ori pe an, spaland gainat. Oricum, nu se pot intinde rufe acolo, noi stam pe partea opusa uscatoriei deci nici nu ne pute nici nu suntem expusi unor boli. E o chestie de principiu si de bun simt de a pastra curata aceasta uscatorie. Vecina care mai intindea este batrana acum si plange de cate ori venim ca l-a rugat pe vecin sa faca curat si i-a raspuns obraznic, iar ceilalti doi vecini sunt baieti tineri carora le spala parintii si daca le pute de la gainat, inchid geamul la bucatarie.
Multumesc pentru sedinta de psihoterapie, mi-am spus necazul si am inteles ca nu pot elibera acel spatiu altfel decat prin proces. Imi este jena si m-as simti penibil sa ajung in tribunal pentru asa ceva.
O seara buna
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc pentru raspuns. Presupun ca instantele au cazuri mai importante de solutionat decat o uscatorie cu doua dulapuri pline de gainat de porumbei.
Ma interesau articolele din lege care imi dau voie mie sa scot lucrurile altuia dintr-un spatiu comun ocupat abuziv. Din pacate, am impresia ca aceeasi lege guverneaza indiferent de tara. Cineva poate ocupa abuziv un spatiu comun dar, nu poate fi determinat sa repuna in starea initiala acel spatiu, la cererea celorlalti coproprietari. Eu daca ii pun lucrurile in fata usii, pot fi acuzata de agresiune, dar el nu.
Ok
Sanatate si virtute!
Ocuparea abuziva a uscatoriei
Buna ziua, intr-un bloc de 4 etaje, uscatoria comuna se afla intre etaje. Suntem 5 ap. care au acces la uscatorie. De 50 de ani de cand locuim in bloc, uscatoria a fost pastrata goala fiind folosita doar pentru intins rufe. De 5 ani s-a mutat un vecin nou care, fara sa intrebe pe niciunul din cei 4 coproprietari ai uscatoriei, si-a depozitat 2 dulapuri si alte obiecte, ocupand aproape integral spatiul si facilitand cuibarirea porumbeilor, rezultatul fiind o mizerie de nedescris. Eu mi-am montat centrala termica de apartament iar cei de la gaze au pus contorul in uscatorie.
Cand am solicitat vecinului sa-si ia lucrurile din uscatorie pentru ca este parte comuna si nu a avut acordul nostru al celorlalti 4, mi-a raspuns ca o sa-si ia lucrurile cand o sa mut si eu contorul de gaz. De 5 ani ne rugam de el, purtam discutii care nu duc nicaieri, am ajuns la capatul rabdarii cu discutii amiabile.
Ce cale legala avem pentru rezolvarea problemei? Asociatia a intrebat la primarie, politie... toti ridica din umeri si nu ne pot ajuta.
Multumesc
O sa caut un avocat.
Multumesc, o zi buna.
Am cautat din nou. Cred ca au avut si PV uri sau hotarari locale pentru ca nu gasesc nr. comunicat de comisia locala.
Am gasit un articol dintr-un ziar local cu proprietatile nationalizate dar sunt date doar cateva, cele mai renumite sau importante.
Multumesc oricum.
Multumesc pentru raspuns.
Da, actiunea s-a desfasurat in anii 94 - 97. Defunctul meu tata si unchi s-au ocupat. De curand am aflat ca bunica a cumparat casa si terenul, nu doar casa ceruta de fii ei. O parte este locuita de chiriasa care a cumparat, o parte din casa si curte, este in paragina.
O sa caut un avocat cand voi veni in tara...
O zi buna.
Casa vanduta de stat chiriasului desi proprietarii erau in proces de retrocedare cu statul roman
Buna ziua,
In timp ce eram in proces de retrocedare a unei case nationalizate in baza decretului 92/1950, statul a vandut obiectul litigiului, chiriasului care locuia in casa.
Intrebare: este legal asa ceva? si ce se poate face in acesta situatie?
Mentionez ca am primit si o adresa oficiala prin care ni se comunica faptul ca nu putem primi casa deoarece a fost vanduta chiriasului.
Si inca o intrebare, in acest moment, putem cere terenul de sub casa si curtea aferenta?
Multumesc
Buna ziua,
Multumesc pentru link, din pacate anexa este doar pentru Bucuresti. Incercam sa gasesc anexa pentru Jud. Constanta.
Multumesc oricum, o zi buna.
Decretul 92/1950
Buna seara !
Ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie?!
Am nevoie de Anexa la Decretul 92/1950, pentru judetul Constanta.
Multumesc mult
Despagubire pentru casa nationalizata dar terenul de sub ea nu a fost revendicat.
Buna ziua,
Bunicii mei au cumparat o casa si terenul de sub ea cu o mica curte.
La cedarea Cadrilaterului au fost obligati sa plece in Bulgaria.
Tatal meu si unchiul au cerut, si am primit noi, mostenitorii lor, despagubiri pentru casa, in anul 2000, dupa un proces lung si costisitor al carui final ei nu l-au mai prins...
Nu au cerut niciodata terenul de sub casa si curtea. Se mai poate face ceva acum? Sau termenul de revendicare este depasit. Eu am aflat acum abia ca terenul a fost cumparat nu concesionat.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.