Imi pare rau dar nu imi clarifica prea mult acel raspuns legat de situatia mea. Eu vreau sa inteleg daca e legal sa trimit sume de bani mai mari de 25000 de la parinti la mine si invers, fara act de donatie.
nu stiu ce e ala bun mobil corporal, nu inteleg ce inseamna "donația este nulă absolut și bunurile/sumele supuse restituirii." etc astea doar ma baga mai mult in ceata.
Am sunat la doi notari cu situatia mea si banca la fel mi-a zis ca nu tre sa fac nimic. o seara buna.
aparent ma agit degeaba, si la banca si la notar mi s-a zis ca nu trebuie sa fac nimic.
probabil acel act de donatie pt sume peste 25000 se aplica doar la imobile sau asa ceva.
Am primit de la parinti o suma de 50000 lei din contul lor in contul meu. Dupa am citit legea ca ar trebui facut act de donatie ca e suma mai mare de 25000 lei.
Aveti idee daca pot anula acest lucru? Daca le trimit banii inapoi risc sa trebuiasca sa fac si eu act de donatie inapoi lor?
Daca nu fac asta risc sa fiu impozitat pe banii astia? Chiar daca le trimit inapoi?
Oare banca poate inversa aceasta tranzactie, sau e deja legal considerat un venit in contu meu ?
Nu ne-am gandit ca ar putea fi nevoie pentru orice suma de bani si ma cam streseaza.
O sa caut raspuns si la banca sau notari, dar n-am dat de ei inca.
Mersi.
Cum se calculeaza pragul/plafonul de TVA pentru un PFA ?
Mai exact, daca am niste venituri pe persoana mea fizica (sa zicem din bursa) trebuie sa adun si aceste sume din bursa la suma facturilor emise pe PFA ?
Sau devin platitor de TVA cand doar suma facturile trece de 300000? Se mai aduna si alte venituri de pe PF, sau doar facturile de pe PFA?
Bine, multumesc. O sa vad daca pot modifica contractul tinand cont ca n-am emis inca facturi, altfel ramane asa. Facturi voi emite cu siguranta doar dupa data reluarii activitatii.
Am semnat un contract pe PFA dupa ce mi-am reluat activitatea, dar data de pe contract e mai devreme cu o saptamana, in perioada in care PFA-ul era suspendat. E o problema ca acel contract are data in perioada de suspendare a PFA-ului ? ar trebui refacut contractul sau cum se procedeaza ?
Buna ziua,
Persoana in cauza are contract pe perioada determinata pana in data de 10 septembrie. Tot cam in acceasi perioada va participa la interviuri pentru ocuparea unui loc de munca.
Intrebarea e , [A] care e perioada maxima pentru a cere reluarea somajului, de la data incetarii contractului actual. ( In ideea ca poate va obtine postul nou si nu mai e necesar somaj. [B] Si daca obtine mai trebuie anuntat ceva la somaj ? sau se cere somaj de cand nu va mai lucra la noul loc de munca ? )