Am primit de la parinti o suma de 50000 lei din contul lor in contul meu. Dupa am citit legea ca ar trebui facut act de donatie ca e suma mai mare de 25000 lei.
Aveti idee daca pot anula acest lucru? Daca le trimit banii inapoi risc sa trebuiasca sa fac si eu act de donatie inapoi lor?
Daca nu fac asta risc sa fiu impozitat pe banii astia? Chiar daca le trimit inapoi?
Oare banca poate inversa aceasta tranzactie, sau e deja legal considerat un venit in contu meu ?
Nu ne-am gandit ca ar putea fi nevoie pentru orice suma de bani si ma cam streseaza.
O sa caut raspuns si la banca sau notari, dar n-am dat de ei inca.
Mersi.
aparent ma agit degeaba, si la banca si la notar mi s-a zis ca nu trebuie sa fac nimic.
probabil acel act de donatie pt sume peste 25000 se aplica doar la imobile sau asa ceva.
Imi pare rau dar nu imi clarifica prea mult acel raspuns legat de situatia mea. Eu vreau sa inteleg daca e legal sa trimit sume de bani mai mari de 25000 de la parinti la mine si invers, fara act de donatie.
nu stiu ce e ala bun mobil corporal, nu inteleg ce inseamna "donația este nulă absolut și bunurile/sumele supuse restituirii." etc astea doar ma baga mai mult in ceata.
Am sunat la doi notari cu situatia mea si banca la fel mi-a zis ca nu tre sa fac nimic. o seara buna.