avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie cu uzufruct , apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie cu uzufruct , apartament

Buna
As putea inapoia parintilor apartamentul primit de la ei ? Specific ca e donatie cu uzufruct
Am aflat ce presupune aceasta ,,donatie cu uzufruct'' abia cand am fost la politie si mi-am schimbat buletinul, fiind surprins ca unul din parinti trebuie sa isi dea acordul ca eu sa am domiciliul acolo ... In cazul in care as vrea sa ii fac partenerei mele domiciliul la acea adresa nu o pot face fara acordul parintilor.
Cand am semnat la notar primirea donatiei nu am stiut 100% ce presupune ,,donatia cu uzufruct''
In cazul in care parintii nu vor sa isi ia bunul inapoi (imobil la care sunt dispus sa renunt de bunavoie) ce as putea face de a scapa de aceasta ,,povara'' care mi-a adus mult stres si certuri?
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 15 August 2018
SergiuUigres, utilizator
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 08:30, 16 August 2018
Poţi să-l donezi statului.
Sau poţi să-l donezi unui duşman.

Sau... mergi la o bancă şi semnează un contract de ipotecă inversă... şi instruieşte banca să achite sumele pe care le primeşti lunar în contul părinţilor. Să aibă şi ei nişte bani la bătrâneţe.

Ipoteca inversă e o soluţie foarte elegantă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce masura poate fi atacat actul de donatie ccrys ccrys Buna ziua, Parintii mei vor sa imi faca mie si sotiei act de donatie pt apartament. Eu am frate care nu este interesat de acest apartament si va da o ... (vezi toată discuția)
Interpretarea termenilor unui contract ContSters57364 ContSters57364 Buna ziua, va rog ajutati-ma in interpretarea a doua fraze dintr-un contract facut de unchiul meu. Dupa traducerea termenilor cu ajutorul dictionarului, ... (vezi toată discuția)
Furt intre soti si fals in acte crucifixat crucifixat Buna ziua, sunt nou pe acest forum si ma confrunt cu o problema care pare sa fie nerezolvabila in aceasta tara fara de legi... Problemele sunt ... (vezi toată discuția)