avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt intre soti si fals in acte
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt intre soti si fals in acte

Buna ziua, sunt nou pe acest forum si ma confrunt cu o problema care pare sa fie nerezolvabila in aceasta tara fara de legi...
Problemele sunt urmatoarele:
Tatal meu a fortat-o pe mama sa vanda casa bunicilor, care era mostenirea mamei, luand avans de X% din valoare casei si trecandu-se pe el ca mostenitor pe antecontract inainte de a o chema pe aceasta sa semneze actul de vanzare cumparare, pe care l-a semnat pt a nu crapa de rusine....
Avansul pe care-l luase nu l-am vazut nici pana in ziua de azi, in plus banii ramasi au fost ascunsi ca sa nu-i fure si pe aceia...abia dupa ce niste instalatori au trecut pe la noi sa repare cate ceva ne-am uitat sa vedem daca sunt la locul lor, dar am ramas blocati cand am inceput numaratoare, lipseau mult peste jumate din banii de o casa. Cand eram gata sa sunam la politie a venit taicameu acasa, care dupa ce a fost luat la intrebari si-a recunoscut fapta, ba chiar a avut tupeul sa-i mai ceara si pe cei ramasi.
Avocatii spuneau ca nu se poate face nimic pt ca parintii erau casatoriti pe vremea aceea si ziceau, ba ca nu exista furt intre soti, ba ca nu sunt martori la eveniment, ba ca nu se poate face nimic...
Asta in conditiile in care nici pana in ziua de azi nu stiu ce a facut cu banii pt ca nu mai vorbeste nimic, nici ce a facut cu ei si nici nu vrea sa mai recunoasca sa-l surprind pe banda, in plus nu aducea aporeape nimic acasa cand avea firme, ci i-si cheltuia banii pe amenajarea sediilor si pe bautura,sa poate veni acasa pus pe certuri, iar in casa, pe care i-si trecea firmele, i-si baga picioarele (scuzati expresia), unde veneau hartii peste hartii cu executari silite, falsuri in acte si alte grozavenii pe care le arunca in wc daca le gasea mai repede sau zicea ca sunt rezolvate...
In final au divortat sa nu mai poata face grozavenii, dupa care a acceptat sa-mi doneze apartamentul intrucat il scapa de executarile silite... desi grozaveniile au continuat incat sa trecut ca uzufruct iar acum nu munceste nimica si sta ca trantorul toata ziua stiind ca daca-l amenint ma poate scoate in strada...desi bani nu face are, iar cei furati, furati au ramas
Acuma sunt obligat sa dorm in casa cu un hot si fara speranta ca i-mi voi mai putea cumpara o casa in conditia in care raman in Romania, nu mai vb de increderea in parinti....
A-si dori sa aflu si parerea altora, poate exista totusi solutii, va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: crucifixat , utilizator 08:15, 26 Ianuarie 2011
Furtul intre soti este prevazut ca infractiune de art.210 cod penal :
ART. 210
Pedepsirea unor furturi la plangerea prealabila
Furtul savarsit intre soti ori intre rude apropiate, sau de catre un minor in paguba tutorelui sau, ori de catre cel care locuieste impreuna cu persoana vatamata sau este gazduit de aceasta, se urmareste numai la plangerea prealabila a persoanei vatamate.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penal.
Este insa o infractiune care trebuie sesizata organelor de cercetare penala prin plangere prealabila, care se depune in termen de 2 luni de la data cand ati stiut de fapta.
In privinta actului de donatie, avand in vedere modul in care a fost incheiat, fiind potrivnic intereselor dvs, nu va ramane decat sa optati in a renunta sau a merge mai departe cu aceasta povara.
Va multumesc mult inca o data pentru raspunsul acordat intr-un timp atat de scurt.
Doar ca problema cea mare e ca au trecut cu mult mai mult de 2 luni de la sesizarea faptei, intrucat la cei care am apelat, de la mine in localitate mi-au intors spatele, spunand ca nu pot face nimic, iar sa accept ca am fost furat si batjocorit chiar de tatal meu, care cine stie pe cine mai furase si a ramas nepedepsit, mi se pare o povara prea greu de acceptat.
Probabil faptul ca am avut un politist in familie (militie pe vremea aceea) cu grad de maior, ma impiedica sa cred in faptul ca legea se aplica doar pt unii si nu pt toti cei care o incalca....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt intre cumnati luciana1988 luciana1988 Buna ziua. Am ales sa ma adresez aici pentru ca nu stiu ce sa fac. Stau la o casa, impreuna cu sotul si cei 2 cumnati ai mei. Saptamana aceasta, cumnatul cel ... (vezi toată discuția)
Furt din familie midax42 midax42 buna ziua si LA MULTI ANI ! sunt acuzat de sotie ca am furat din casa o suma de bani, 33000 de euro, ce risc in cazul acesta ? (vezi toată discuția)
Furt intre soti = termen depunere plingere,,prescriptie ContSters154030 ContSters154030 Pot depune plingere la Parchet pt furt intre soti = furt efectuat acum (vezi toată discuția)