avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... furt din familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

furt din familie

buna ziua si LA MULTI ANI ! sunt acuzat de sotie ca am furat din casa o suma de bani, 33000 de euro, ce risc in cazul acesta ?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 19:28, 31 Decembrie 2009
In cazul nedorit (daca nu ati facut asa ceva) in care poate dovedi acest furt, atunci, conform prevederilor art.210 C.pen.(furtul intre soti sau rude apropiate), riscati sa faceti puscarie si sa fiti obligat la restituirea sumei care-i apartinea.
In eventualitatea in care ati comis acest furt (care trebuie dovedit),veti raspunde cf. art. 210 C. pen.
ART. 210
Pedepsirea unor furturi la plângerea prealabilă
Furtul săvârşit intre soţi ori între rude apropiate, sau de către un minor în paguba tutorelui său, ori de către cel care locuieşte împreună cu persoana vătămată sau este găzduit de aceasta, se urmăreşte numai la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
Buna seara si la multi ani!
Sotia va trebui sa dovedeasca ca a avut acesti bani si provenienta lor.
In cazul, de ex , in care ar fi schimbat bani la un punct valutar,pentru a demonstra provenienta acestor bani, sotia va trebuie sa fie in posesia unor chitante;)
~ Conținut șters la cerere ~
In primul rand orice plangere penala ,trebuie sa fie dovedita de cel care o formuleaza.
Daca sunteti vinovat,de fapta despre care spuneti ca vi se imputa incercati sa va impacati pentru a nu se mai ajunge la cercetari si alte "tracasari"de acest fel.
Daca sunteti nevinovat,dupa ramanerea definitiva a plangerii formulata impotriva dvs.puteti formula plangere pentru demnunt calomnios impotriva sotiei

Alte discuții în legătură

Acuzatia de furt impotriva unui dintre soti ContSters115122 ContSters115122 Buna ziua, Se poate formula o plangere la politie impotriva sotului/sotiei sub acuzatia de furt a unei sume de bani existente in casa, domiciliu comun ptr ... (vezi toată discuția)
Matusa hoata ContSters186014 ContSters186014 ..Buna ziua, stimati cititori! Am o mare nevoie de ajutor din partea d-vstra,dar sa incepem cu inceputul:in anul 2007 dupa o cearta cu sotia,mi-a sustras o ... (vezi toată discuția)
Furt intre soti midax42 midax42 buna ziua, si la multi ani ! am mai pus aceasta intrebare si nu stiu unde gasesc raspunsul , Sunt invinuit de sotie in urma plecarii mele inopinante de acasa ... (vezi toată discuția)