avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt intre soti
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt intre soti

buna ziua, si la multi ani ! am mai pus aceasta intrebare si nu stiu unde gasesc raspunsul
, Sunt invinuit de sotie in urma plecarii mele inopinante de acasa , de furtul unor bani din casa , ce risc eu in acest caz?
Intre soti e posibila savarsirea infractiunii de furt avand ca obiect bunurile comune, daca se stabileste ca unul dintre soti l-a deposedat pe celalalt in scopul neindoielnic al insusirii unor bunuri.

Poate sa va faca plangere penala , dar orice plangere penala trebuie probata.Nu cred ca o va putea proba.De aceea nu veti avea probleme penale.
Ultima modificare: Joi, 31 Decembrie 2009
Costinel Burca, Contabil
Buna ziua !
Furtul intre soti este pedepsit in conformitate cu prevederile legii penale, care in art. 210, prevede " Pedepsirea unor furturi la plangerea prealabila ".Astfel,furtul savarsit intre soti ori intre rude apropiate, sau de catre un minor in paguba tutorelui sau, ori de catre cel care locuieste impreuna cu persoana vatamata sau este gazduit de aceasta, se urmareste numai la plangerea prealabila a persoanei vatamate.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Teoretic puteti fi pedepsit chiar si cu inchisoarea, daca nu va impacati cu sotia.
Cu stima !

Nu stiu daca nu ati mai pus problema aceasta intr-un topic,dar daca nu si stiti ca ati comis o asemenea fapta,cel mai bine,pentru a elimina orice risc de plangere penala ar fi sa va impcati cu sotia sa gasiti un "modus vivendi"
Astfel cum v-a aratat distinsul dn.consilier,existea"pericolul' unei plangeri penale,dar care bineninteles trebuieste dovedita cu acte,martori,expertize sau alte probatorii.
Dvs.stiti mai bine ce ati facut sau daca ati facut si trebuieste sa actionati in consecinta pentru a va fi bine.
Daca sunteti nevinovat ,exista si posibilitatea ca la ramanerea definitiva a unei hotarari care sa constate nevinovatia dvs,sa formulati plangere penala pentru denuntare calomnioasa
Buna ziua,
Sotia va trebui sa dovedeasca acest furt in cazul in care va face o plangere penala impotriva dvs.

Teoretic puteti fi pedepsit chiar si cu inchisoarea, daca nu va impacati cu sotia.


Este posibila si pedeapsa cu inchsoarea,asta doar in cazul in care nu va impacati cu sotia.In caz de impacare,nu veti avea nicio problema penala,deoarece furtul intre soti se urmareste doar la plangerea prealabila.
Eu nu inteleg de ce toata lumea insista pe impacarea cu sotia . :O
Asta e posibil sa se intample datorita apropierii sfarsitului de an .

Daca stiti ca nu ati luat banii este evident ca sotia va cauta nod in papura si ar fi cazul sa va ganditi sa divortati , ca poate ea are deja pe altcineva sau vrea sa scape de dumneavoastra .

Orice furt trebuie dovedit , chiar daca este vorba de furt intre soti !

Era o suma mare , sau va tracaseaza pentru o suma de nimic ?

De ce nu-si tine banii pe card sau intr-un cont la banca daca are atat de multi si sunt ai ei toti ?

Alte discuții în legătură

Furt din familie midax42 midax42 buna ziua si LA MULTI ANI ! sunt acuzat de sotie ca am furat din casa o suma de bani, 33000 de euro, ce risc in cazul acesta ? (vezi toată discuția)
Acuzatia de furt impotriva unui dintre soti ContSters115122 ContSters115122 Buna ziua, Se poate formula o plangere la politie impotriva sotului/sotiei sub acuzatia de furt a unei sume de bani existente in casa, domiciliu comun ptr ... (vezi toată discuția)
Matusa hoata ContSters186014 ContSters186014 ..Buna ziua, stimati cititori! Am o mare nevoie de ajutor din partea d-vstra,dar sa incepem cu inceputul:in anul 2007 dupa o cearta cu sotia,mi-a sustras o ... (vezi toată discuția)