avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... FURT INTRE SOTI = TERMEN DEPUNERE PLINGERE,,PRESCRIPTIE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

FURT INTRE SOTI = TERMEN DEPUNERE PLINGERE,,PRESCRIPTIE

Pot depune plingere la Parchet pt furt intre soti = furt efectuat acum
Ultima modificare: Duminică, 22 August 2010
ContSters154030, utilizator
,,,
In cazul infractiunilor pentru care legea prevede ca este necesara o plangere prealabila (furtul intre soti fiind o astfel de infractiune-art.210 C.pen.), aceasta trebuie sa fie introdusa in termen de 2 luni din ziua in care persoana vatamata a stiut cine este faptuitorul.
""A .
Am inteles acum
Ultima modificare: Luni, 23 August 2010
interventie moderator

@barbutop55, Scrierea cu majuscule si de asemenea postarea mesajelor consecutive ( unul dupa altul) , contravin regulamentuluiacestui forum.Va rog sa folositi butonul ,,editeaza "pentru a adauga , completa sau modifica ceva in continutul mesajului.Va multumesc.
Apoi, legea asa zice, ca de la data la care ati stiut cine este faptuitorul, depuneti plangerea prealabila. Sigur, ar fi fost putin probabil ca vecinii sa cunoasca suma de bani pe care o tineati in casa .INsa nu imposibil ca ei sa patrunda in casa.
In privinta prescrierii faptelor la care v-ati referit ulterior, sunteti in eroare .Nici plata impozitelor nu se prescrie in 2 luni si nici vreuna dintre infractiunile pe care le-ati mentionat.
Oricum, pe dvs. va intereseaza sa stiti daca pentru fapta de furt intre soti mai puteti depune plangere. Conform legii nu mai puteti, deoarece nu ati depus plangerea prealabila in termenul expres stipulat in lege.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 August 2010
ContSters47264, utilizator

Alte discuții în legătură

Furt intre soti brucsy brucsy BUna ziua, Sotia mi-a bagat la amanet cca 50 g Au fara acordul meu, inclusiv inelul de logodna. Problema este ca nu am acte pe el. Aurul il primisem de la ... (vezi toată discuția)
Furt intre soti eugen_dana eugen_dana In luna martie anul acesta a devenit definitiva sentinta de divort intre mine si fosta sotie. In luna ianuarie a acestui an, fosta sotie a inaintat si actiune ... (vezi toată discuția)
Furt! GueRa GueRa In cazul in care nu am depus plangere penala pentru furt in termenul prevazut de lege, respectiv 2 luni, am vreo alta optiune? (vezi toată discuția)