avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt intre soti
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt intre soti

BUna ziua,
Sotia mi-a bagat la amanet cca 50 g Au fara acordul meu, inclusiv inelul de logodna. Problema este ca nu am acte pe el. Aurul il primisem de la concubina tatalui meu, si aceasta locuieste in Germania, dar aurul a fost adus in tara de tatal meu. Sotia vrea acum sa divorteze si as dori sa va intreb daca prin aceasta eu pot sa ii fac plangere penala pentru furt intre soti.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Luminita VATAVU , Avocat 08:32, 5 Iulie 2012
Puteţi depune plângere, însă va trebui să dovediţi cele susţinute în plângere, să prezentaţi şi dovada faptelor invocate.
ART. 210 c.p.
Pedepsirea unor furturi la plângerea prealabilă
Furtul săvârşit intre soţi ori între rude apropiate, sau de către un minor în paguba tutorelui său, ori de către cel care locuieşte împreună cu persoana vătămată sau este găzduit de aceasta, se urmăreşte numai la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
ART. 284 c.p.p.
Termenul de introducere a plângerii
În cazul infracţiunilor pentru care legea prevede că este necesară o plângere prealabilă, aceasta trebuie să fie introdusă în termen de 2 luni din ziua în care persoana vătămată a ştiut cine este făptuitorul.
Când persoana vătămată este un minor sau un incapabil, termenul de 2 luni curge de la data când persoana îndreptăţită a reclama a ştiut cine este făptuitorul.

Daca santeti hotarat sa depuneti plangere penala trebuie sa tineti cont si de termenul de introducere a acesteia.
Plangerea o puteti face ...insa nu prea vad cum s-ar considera indeplinita conditia insusirii pe nedrept a bunurilor ca fiind insusi scopul faptei (v. art. 208 Cod penal).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzatia de furt impotriva unui dintre soti ContSters115122 ContSters115122 Buna ziua, Se poate formula o plangere la politie impotriva sotului/sotiei sub acuzatia de furt a unei sume de bani existente in casa, domiciliu comun ptr ... (vezi toată discuția)
Dosar camera preliminara - pot invoca ceva dupa noul cod? pauldorin87 pauldorin87 in luna august 2012,mama partii vatamate sesizeaza politia pentru patrundere prin efractie in locuinta fiicei sale.organele de cercetare incep urmarirea ... (vezi toată discuția)
Furt! GueRa GueRa In cazul in care nu am depus plangere penala pentru furt in termenul prevazut de lege, respectiv 2 luni, am vreo alta optiune? (vezi toată discuția)