mariana_en a scris:
nu v-au lasat cu ceasurile la mana?? asta chiar ca le intrece pe toate...cred ca e vb de gradul de paranoia al supraveghetorilor...desi...toamna trecuta am avut o cucoana procuror la supraveghere..nici nu era nevoie sa ne spuna ce e..ii scria in frunte, in fine, s-a ridicat o tipa sa mearga la toaleta si avea in mana o kestie de uz strict feminin pe care o camufla, ca nu era s-o fluture in sala de ex...se crizase supraveghetoarea, ce sa va zic, ca la nebuni...
in alta ordine de idei, ce carte a lui udroiu? detalii, te rog
Nu te superi daca-ti raspund eu, ok? Ultima scoasa este "Drept penal - partea generala, partea speciala" ed. CH Beck in 2011. La procedura penala tot din dumnealui invat, aceeasi editura, insa 2010. Ma tenteaza sa-mi iau si Mitrache, insa am mai invatat si din Toader (2009) si din Nistoreanu/Boroi (cartea mea din facultate), s-ar putea sa exagerez, totusi, putin daca-l iau si pe M...
ioanasamoil a scris:
Avand in vedere experienta de la INM si ca mai e foarte scurt timp pana la examenul nostru, cum vei aborda materia? Te vei axa numai pe practica sau pe grile? sau pe invatat?
Neatza tuturor !
Iata-ma din nou acasa. Mi-am permis luxul de a mai lipsi o zi de la serv, ca si asa imi luasem concediu fara plata.
La concurs, cum ma si asteptam, n-am facut mare lucru, spre dezamagirea mea chiar mai putin decat in toamna. dar punctajul reflecta exact pregatirea mea, de fapt insuficienta pregatire. Nu am gresit grilele pentru ca ar fi fost "incurcate", ci pentru ca nu am stapanit foarte bine materia. Dimpotriva, cele din materia pe care o stiam bine, le-am facut fara mare greutate si fara sa gresesc "din prostie".
Citeam si pe forumul "INM-istilor" ca s-a remarcat o "schimbare de stil" in formularea grilelor si asa e, multe au mers pe logica, multe din exemple practice, gen mici spete, mai putine de teorie pura. Iar exemplele practice erau luate chiar din cursurile lui Udroiu, Mitrache, la penal cel putin... Si da, ne place sau nu, se vede ca au un cuvant de spus in formularea subiectelor.
Mi s-a confirmat inca o data ca termeni ca "niciodata", "intotdeauna", "numai", "esentialmente" etc indica ceva in neregula cu raspunsul respectiv, asa ca mare atentie la formulare.
Concluzia: e un concurs care se poate lua, dar trebuie invatat temeinic, materia buchisita bine si inteleasa logic, gandita, trecuta prin filtrul mintii. In plus, nu trebuie "sarit" nimic in ideeea ca nu e destul de important, au fopst grile din chestiuni mai putin uzitate in practica sau peste care treci mai "pe repede inainte" cand inveti, gen executarea obl de a face la procedura civila, delegatia la civil, inregistrarile video la procedura penala...
Eu una, am invatat ceva din experienta asta si ma bucur ca a fost asa. In plus, am invatat sa-mi dozez timpul, m-am incadrat perfect in cele 4 ore, si in toamna si acum.
O sa fac o pauza week-endul asta si de luni ma apuc iar de invatat.
Ah, era sa uit, mai nou ne-au interzis sa purtam ceasurile la mana in sala de examen si nu ne-au lasat sa mergem la toaleta inaiinte de inceperea examenului ci doar incepand cu prima jumatate de ora dupa, evident cu supraveghetorii dupa noi, ca doar, citez, "acest concurs e si un test de rezistenta" !:D
Nu stiu la altii, dar in amfiteatrul unde am fost eu repartizata asa au stat lucrurile, politie in toata regula !
sal
citeam ce am postat ieri:"> cred ca imi era mintea cu sorcova...
pai hai s-o luam logic: minor e ala sub 18 ani, nu? daca nu are 15 e act sexual cu un minor si basta; daca fatuca are intre15-18 actul sexual e incriminat numai dc e vb de promisiuni de cas.. in grila fata are 15, se vb de promisiuni de cas, e seductie, ce dracu! am ajuns sa inventam explicatii trase de coada doar ca sa fim de acord cu udroiu(eventual cu o gresala de tipar)...aceeasi pov si cu martorii asistenti
Patrick_ a scris:
Julia79 a scris:
In cazul in care o persoana majora determina, prin promisiuni de casatorie, o minora de 15 ani sa intretina un raport sexual cu acesta, se va retine:
a. Infractiunea de act sexual cu un minor in concurs ideal cu infractiunea de seductie;
b. numai seductie;
c. numai act sexual cu un minor.
c)
buna
m-am trezit si eu acum:">
c as merge pe art.198 alin2(fapt a abuzat de increderea victimei)
edit: thomas, daca e sa mergi strict pe cod, ai dreptate: e seductie si atat; dar, imi amintesc ca scria pe la nustiuce autor(parca Boroi-Alex) ca pt a fi seductie promisiunea de cas trebuie sa fie realizabila, si daca nu ma insel, varsta legala de cas e 16, nu?