avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Florin Streteanu Tratat de drept penal, vol. II?
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Florin Streteanu Tratat de drept penal, vol. II?

Exista asa ceva?
Eu am volumul I insa acesta trateaza doar prima parte a Codului Penal - Partea generala.
Consider ca ar fi util sa invatam penalul dupa Streteanu desi, avand in vedere modul in care trateaza fiecare institutie, cred ca ar dura 1 luna sa citesti doar tratatul sau, in cazul in care ar exista si celalte volume.
Cel mai recent răspuns: zolushca , utilizator 15:41, 2 Noiembrie 2011
Inca nu.
Dar poate asa ceva ar fi de oarece ajutor:
[ link extern ]
Poate fi intr-adevar util.
Desi problema ramane aceeasi: ceea ce Tudorel Toader trateaza in 430 de pagini, Florin Streteanu trateaza in 1168 de pagini.
Totusi nu inteleg de ce Streteanu a scos Partea Speciala si nu a finalizat Partea Generala.
Repet, avand in vedere ce institutii trateaza volumul I, cred ca ar fi necesare inca 2-3 volume pt a acoperi intreaga Parte Generala a Codului Penal.
Cel putin inca vreo 2000 de pagini la o prima apreciere.
Studiul Dreptului Penal dupa Streteanu necesita foarte mult timp.
Invata-l pe Mitrache! Streteanu este foarte greoi cel putin pentru mine!
Problema e ca Streteanu face subiectele, nu Mitrache.
Si daca exista riscul sa pierd 20-25 de sutimi pt ca Mitrache nu trateaza o problema asa cum o vede Streteanu atunci e riscant.
Pe de alta parte Streteanu inseamna vreo 2000 de pagini in conditiile in care nu trateaza o mare parte din Penalul General.
De Codul Penal Comentat ce stii?
[ link extern ] /
Are cineva Streteanu - partea speciala scanat ? Sau un link, ceva ?
Mi-ar fi de mare ajutor !

Alte discuții în legătură

Concurs admitere barou isabeladr isabeladr Ma intereseaza bibliografia pentru concursul de admitere in barou pentru anul 2011 (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)