avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Activitate tanith

Activitate tanith

Daniel Coman a scris:

Rudele celor decedati nu trebuie sa faca plangere pentru ca infractiuena de
ucidere din culpa este cercetata din oficiu.

In pirmul rand va multumesc de raspuns. Eu stiu ca nu TREBUIE sau nu ar fi normal ca tocmai cei din fam. (de alianta) sa faca vreo plangere... care ar putea dauna in vreun fel surorii mele. Insa acestia intentioneaza sa faca.
Eu intreb strict de ceea ce poate face fratele cumnatului meu in acest dosar.. sau in afara acestuia. Poate depune vreo plangere ? Exista un termen limita legal pt depunere ? Fie si luand cazul in care, la solutionarea dosarului, sora mea va fi gasita vinovata.

Buna seara,

As dori ca cineva sa-mi poata raspunde la cateva intrebari, va rog foarte mult.

Sora mea, cpnducand autoturismul propriu, a fost implicata intr-un grav accident de circulatie soldat cu decesul sotului si al unui nepot din partea sotului ei. Au existat si parti vatamate in urma accidentului; acestea nu au depus nicio plangere la politie si nici nu au avut vreun fel de pretentie. Au trecut aproximativ 3 luni de la data accidentului iar dosarul se afla in momentul de fata in faza de urmarire penala, iar sora mea are calitatea de invinuit.

Problema care ma framanta este ca fratele cumnatului meu intentioneaza sa depuna o plangere pentru desesul copilului si decesul fratelui sau. Intrebarile mele sunt:
Ce gen de plangere poate face in acest caz ? O poate afecta in acest dosar pe sora mea si in ce fel ? Exista vreun termen limita legal pentru depunerea unei plangeri din partea fam. lui ?

Astept raspunsurile dvs. Va multumesc !