Ce motive pot fi invocate de CNPP pentru neaplicarea L192/2015 unei persoane pensionata in anul 2000 cf.OUG 102/1999 -handicap preexistent calitatii de asigurat ? Pensionarul avea la data pensionarii o vechime de 31 ani din care 25 ani in grupa a II-a.La mai multe cereri catre casa de pensii nu s-a primit niciun raspuns ! Se poate face plangere in Contencios ?
Buna ziua.Sunt pensionat in anul 2000 pentru "limita de varsta si vechime integrala" in baza OUG 102/1999.Stagiu de cotizare necesar 25 ani cf.OUG.Pana la acea data am avut si 25 ani de munca in grupa II. Am solicitat aplicarea L 192/1015 dar casa de pensii nu raspunde. M-am adresat instantei care mi-a respins cererea pe motiv ca stagiul complet ar trebui sa fie cel din L 263/2010 si nu 25 de ani (cel din decizia din anul 2000}.Hotarare a Tribunalului Bucuresti. INTREBARI: 1} Am dreptul la recalculare cf.L192/2015 cu folosirea stagiului de 25 ani ca stagiu complet? 2.} In hotararea tribunalului Bucuresti-Sectia VIII scrie ca cerea de apel se depune tot la Tribunalul Bucuresti Sectia VIII ;ESTE CORECT ????
Sunt unicul mostenitor al mamai mele. In baza L10/2001 mama a cerut despagubiri pentru o casa si terenul aferent.Dispozitia primariei propune acordarea despagubirilor doar pentru casa deoarece terenul a trecut in prop.statului cf.L58/1974. Concret : sora mea a donat in 1981 o casa , mamei noastre iar terenul a fost trecut in proprietatea statului cf.L58/1974. Sora in cauza si inca trei frati imi cedeaza toate drepturile de urmas in urma decesului mamei.Cine poate cere Titlu de Proprietate asupra terenului :eu(in numele mamei-donatara) sau sora mea donator? Mentionez ca eu si sora ne intelegem bine si vom imparti eventualele despagubiri .Eu am atacat decizia primariei la tribunal dar primaria,in Intampinare invoca faptul ca mama nu a fost proprietar al terenului avand doar drept de folosinta.