avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 10/2001
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 10/2001

Sunt unicul mostenitor al mamai mele. In baza L10/2001 mama a cerut despagubiri pentru o casa si terenul aferent.Dispozitia primariei propune acordarea despagubirilor doar pentru casa deoarece terenul a trecut in prop.statului cf.L58/1974. Concret : sora mea a donat in 1981 o casa , mamei noastre iar terenul a fost trecut in proprietatea statului cf.L58/1974. Sora in cauza si inca trei frati imi cedeaza toate drepturile de urmas in urma decesului mamei.Cine poate cere Titlu de Proprietate asupra terenului :eu(in numele mamei-donatara) sau sora mea donator? Mentionez ca eu si sora ne intelegem bine si vom imparti eventualele despagubiri .Eu am atacat decizia primariei la tribunal dar primaria,in Intampinare invoca faptul ca mama nu a fost proprietar al terenului avand doar drept de folosinta.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 13:12, 20 Octombrie 2010
mergeti la un avocat sa va studieze actele. ca sfat ar fi ca dvs sunteti cel care aveti dreptul sa cereti TP deoarece sunteti mostenitorul mamei dvs, iar terenul dumneai i/a apartinut??? sau de fapt i/a fost donata numai casa nu si terenul si atunci nu aveti drepturi pt teren.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Octombrie 2010
MYRA CIMPEAN , Avocat
Dreptul de proprietate pentru terenurile preluate de stat in baza decretului 58/1974 se solicita in baza art. 36 din legea 18/1991 - Ordinul Prefectului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare teren aferent casei de locuit ContSters322619 ContSters322619 Buna ziua, In 1979 am cumparat o casa pentru parintii mei. Eu sunt proprietar dar nu am beneficiat niciodata de aceasta locuinta. La momentul cumpararii ... (vezi toată discuția)
Acte alex 88 alex 88 Buna ziua, Am si eu o intrbeare. Mama mea are un act de vanzarea cumaparare din anul 1974 pe o casa plus dependinte si un teren de 500 m patrati.La vremea ... (vezi toată discuția)
Nulitatea titlului statului pusa2mimi pusa2mimi Buna seara. Ma lamureste cineva daca la un imobil teren, preluat la legea nr. 58/1974, statul nu a despagubit fostul proprietar , se poate solicita in ... (vezi toată discuția)