avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte

Buna ziua, Am si eu o intrbeare. Mama mea are un act de vanzarea cumaparare din anul 1974 pe o casa plus dependinte si un teren de 500 m patrati.La vremea aceea in zona era un CAP si nu s-a putut face act pe mai mult de 500 m patrati(terenul fiind mai mare aprox 4300 m patrati)restul fiind detinut de CAP. Actul i-a fost facut de tatal ei si fratii acestuia,prin acest act vanzandui mamei mele cele spuse mai sus. Dupa 1990 terenul care era detinut de CAP i-a revenit mamai mele, la masuratori terenul a fost trecut la mama mea. Acum mama vrea sa imi faca mie act pe tot terenu si pe casa pe care a construit-o dupa 1990 pe acest teren.Intrebarea mea este daca poate face acest lucru.Precizez ca mama mea mai are o sora, iar bunicii mei au murit(tatal si mama ei).Diferenta de teren (de la 500 la 4300 m patrati )Intra la taxa de succesiune sau nu. Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: sd2010 , utilizator 23:59, 1 Noiembrie 2010
Cum s-a emis titlul de proprietate mamei, ca titular sau ca mostenitoare a parintilor ei, impreuna cu sora?
Cei 500 m.p. teren sunt inclusi in acelasi titlu? Au fost cumparati in 1974 sau s-a cumparat casa si terenul a trecut in proprietatea statului?
Ar trebui să solicitați un extras de carte funciară ca să vedeți exact ce anume are în proprietate mama dumneavoastră, dacă ziceți că a dobândit casa și terenul de 500 mp printr-un contract de vânzare-cumpărare. Asta în cazul în care la vremea respectivă terenul și casa erau înscrise în cartea funciară. Dacă erau înscrise în cf ar trebui ca în textul contractului să fie menționate numerele de carte funciară. Dacă după 1990 s-a eliberat un titlu de proprietate pentru restul de teren și în titlu figurează mama ca și proprietar atunci trebuie întabulat titlul de proprietate și va putea să dispună de imobilele înscrise după cum dorește. Dacă titlul e eliberat pe numele bunicilor dumneavoastră și aceștia sunt decedați atunci trebuie dezbătută succesiunea după ei și la moștenire vor intra copiii lor, respectiv mama dumneavoastră și sora ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara scuzați-mă am și eu o întrebare un mos de al ... Cornelialupueugenia Cornelialupueugenia Bună seara scuzați-mă am și eu o întrebare un mos de al meu are am un act de vânzare cumpărare pe 500 m pătrați și o construcție între timp cind ... (vezi toată discuția)
Este necesar titlu de proprietate pe un teren aflat inscris in cartea funciara din 1988? dania_992001 dania_992001 Buna seara. In 1988 s-a inscris in cartea funciara dreptul de proprietate asupra casei+gradinii de la tara a mamei mele si a unchiului meu. In 1994 cand a ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate pe legea 18/1991, cu stersaturi si modificari. Maya Marin Maya Marin Poate ma puteti ajuta cu un sfat. Va multumesc anticipat ! Tatal meu a primit Titlul de Proprietate de la Primarie cu stersaturi si modificari. Intrebarea ... (vezi toată discuția)