avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de Proprietate pe Legea 18/1991, cu stersaturi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de Proprietate pe Legea 18/1991, cu stersaturi si modificari.

Poate ma puteti ajuta cu un sfat. Va multumesc anticipat !
Tatal meu a primit Titlul de Proprietate de la Primarie cu stersaturi si modificari. Intrebarea mea este : Aceste Titluri de Proprietate vin gata completate de la Comisia Judeteana a Fondului Funciar, sau Primaria completeaza pe baza unei documentatii de la Comisie ? Sunt intr-o situatie dificila. Parintii mei mi-au vandut mie proprietatea. Si am stat linistita fiind un Contract de vanzare cumparare. Insa ulterior, studiind documentele, am gasit acest Titlu de Proprietate cu modificari si stersaturi. Am cerut informatii de la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara asupra acestui fapt, si mi s-a raspuns ca Titlul asa le-a parvenit si lor, cu aceleasi modificari si stersaturi. Si mai mult....mi s-a comunicat, va redau mot a mot "...Biroul de Cadastru si Publicitate Imobiliara atest pentru terenurile inscrise in Titlu de Proprietate nr.....data.....localitate....s-au facut verificari in baza de date a titlurilor de proprietate si in sistemul integrat de cadastru si carte funciara pe UAT...localitate....si s-au constatat ca nu sunt mentiuni referitoare la inscrierea suprafetelor din Titlu de Proprietate nr....an....eliberat pentru autorul.............Certificatul privind inscrierea imobilului in evidentele de cadastru si carte funciara dupa datele de identificare ale acestuia nu tine loc de extras de carte funciara pentru informare sau certificat de sarcini. ".....................................................................................................................................................
Povestea este putin mai lunga. In anul 1991 tatal meu a facut cerere pentru titlu de proprietate, atat pentru ce i se cuvenea de drept (casa, curte si anexe, adica 900 metri patrati) cat si pentru mostenirea lasata de bunicul decedat inainte de 1989, de 1000 de metri patrati. Fiind singurul copil din 6 frati care a facut cerere in timp util, i s-a eliberat o adeverinta pana la primirea titlului de proprietate. A primit si acel titlu mai tarziu. Dupa cativa ani, o sora care locuia intr-o alta localitate, a venit la tata si i-a cerut acel titlu sa i-l dea pentru a merge la primarie sa-si ceara si ea dreptul la mostenire. Nu stiu ce demersuri a facut, ca peste un timp, tatal meu sa ales cu un al doilea titlu de proprietate cu stersaturi si modificari, cu mai putin teren, adica doar curtea de 900 metri patrati si cu un al treilea titlu de proprietate detinut de sora in cauza, plus inca doua surori care-i cedau partea in favoarea ei....si tatal meu care urma sa aiba si el o cota parte in urma succesiunii. Inclin sa cred urmatoarele : ca ceilalti mostenitori cazusera din drepturi din motiv ca nu au depus la timp cereri pe legea 18/1991. Ca a fost ajutata aceasta sora de cineva din primarie prin fals si uz de fals sa intre in posesia acelui titlu de proprietate. Mai cred ca titlul de proprietate al tatalui meu, cel cu stersaturi si modificari, este la fel de fals. Persoana care a completat si modificat prin stersaturi titlu de proprietate este una si aceiasi care a facut cadastrul. Un cadastru total aiuristic, amestecate parcelele atat din titlu, cat si din pamant cumparat de parintii mei. Pamantul cumparat este in regula. Neregula este la titlul de proprietate. Ce pot face ? Cineva m-a sfatuit sa fac sesizare la Comisia Judeteana de Fond Funciar. Sa anexez la sesizare si copie dupa Titlu in care sa cer informatii. Sa fac sesizare si la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara. Sa fac sesizare si la Politie pentru fals si uz de fals. Mentionez ca detin adeverinta care atesta ca tatal meu a depus cerere in timp util pt a putea intra in posesia titlului de proprietate pe 1000 metri patrati de la bunicul si 900 metri patrati gospodaria personala (curtea, casa si anexele) In total 19 ARI. Chiar daca demonstrez ca a fost fals si uz de fals in ce priveste Titlul de Proprietate, eu am un contract de vanzare cumparare intabulat. Ce pot face mai departe ? Multumesc celor care ma puteti sfatui. Astept vesti de la voi !

Ultima modificare: Marți, 28 August 2018
Maya Marin, utilizator

Alte discuții în legătură

Primaria comunei..modifica un titlu de propietate cu stersaturi si adauga persoane noi cu titlu de mostenitori legali. rodica_post rodica_post primaria comunei..modifica un titlu de propietate cu stersaturi si adauga persoane noi cu titlu de mostenitori legali. Un titlu de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua zugriman zugriman Am un teren care a fost intabulat de o cumnata, fara ca eu sa stiu, dupa moartea sotului. Sunt proprietara terenului pe care i-l mostenesc si i-l ... (vezi toată discuția)
Titluri de proprietate S.Elena S.Elena Buna Ziua! Tatal meu a cumparat un loc de casa in anul 1961. In anul 1965, a construit casa pe acel loc. In anul 1993 s-a emis un titlu de proprietate. Pe acel ... (vezi toată discuția)