avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... primaria comunei..modifica un titlu de propietate ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

primaria comunei..modifica un titlu de propietate cu stersaturi si adauga persoane noi cu titlu de mostenitori legali.

primaria comunei..modifica un titlu de propietate cu stersaturi si adauga persoane noi cu titlu de mostenitori legali.

Un titlu de propietate poate fi legal daca contine stersaturi ?

Acest titlu a fost folosit in instanta civila la un proces de partaj succesoral .

Titlul a fost admis ca fiind legal,desi are stersaturi grave cu lama (fundalul galben al titlului este alb in urma radierii /stersaturilor facute de un angajat al Primariei).

Nici un notar nu doreste sa aprecieze acest titlu ca fiind legal.

Se doreste intocmirea unui act de vanzare cumparare cu toate propietatile din acest titlu.

Procedura din instanta civila,privind anularea acestui titlu a fost respinsa.

Care solutie legala poate anula acest titlu? -care este nul de drept prin stersaturile pe care le contine -

va multumesc anticipat !

cu respect,
rodica_post
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 19:29, 1 August 2009
Puteti solicita un duplicat de la primarie motivand ca este distrus si ilizibil titlul pe care il detineti!=D>
Conform legii 18/1991, modificarea titlului de proprietate se face la propunerea comisiei locale de fond funciar, dupa care se va modifica titlul DOAR de catre OCPI prin hotarare. In cazul in care se constata ca aceste hotarari nu au fost date cu respectarea legii, orice persoana interesata poate solicita in instanta de la locul comisiei locale anularea hotararilor care au stat la baza modificarilor. Intregul titlu nu poate fi anulat decat daca este in totalitate dat cu incalcarea legii. Daca s-a solicitat acest lucru este si firesc sa fi fost respinsa actiunea. Dar o hotarare de modificare a titlului se poate anula. In orice caz OCPI nu sterge. De cateori se modifica un titlu, se taie ce a fost inainte si se noteaza langa modificarea si hotararea prin care s-a aprobat modificarea.
Titlul contine erori in continut
exemplu :-casa construita de persoana in cauza in care a locuit si locuieste si in prezent(de peste 40 de ani).
Aceasta casa a fost trecuta in acest titlu pentru a fi impartita la mostenitorii legali (trecuti anterior in titlu -acestia nu detin nici un act de mostenitor ori succesiune).
Este legal ceea ce s-a inscris in acest titlu ?

va multumesc anticipat pentru raspuns,
rodica_post
Cred ca sunt intr-o oarecare confuzie #-o
Titlul de proprietate este inscrisul eliberat de primarie pe formularul reglementat de Legea 18/1991 ???
Daca da, in acesta se inscriu doar suprafete de teren, care, impreuna cu un certificat de atestare fiscala de la primarie, atesta faptul ca pe acel teren se afla o constructie. Altfel nu are cum sa apara constructia in titlu de proprietate.
Mostenitorii se vor prezenta la un notar pentru deschiderea succesiunii cu dovezile privind masa succesorala a defunctului: titluri de proprietate, certificate de atestare fiscala, etc. De abia dupa deschiderea succesiunii, unde se va constata calitatea de mostenitor, fiecare mostenitor va putea dispune de cota sa parte ideala sau reala (daca se face si partajul). Iar calitatea de proprietar al fiecarui mostenitor va fi dovedita DOAR cu titlurile de proprietate ale defunctului si cu certificatul de mostenitor eliberat de notar.
Casa nu se trece pe titlul de proprietate eliberat inbaza legii 18/1991 (indiferent de cate ori a fost modificata ea)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Niciodata! Pe titlul de proprietate se trec doar suprafetele de teren intravilan/extravilan, pe categorii de folosinta.Titlul de proprietate nu-l emite primaria, ci Comisia judeteana, la propunerea comisiei locale de fond funciar si in colaborare cu OCPI-ul. Ce descrieti dvs. se incadreaza cu succes in categoria "fals si uz de fals". Actul de proprietate al casei il reprezinta autorizatia de constructie sau ordinul prefectului de constatare a dreptului de proprietate (pentru casele si curtile fostilor membri cooperatori). Angajatii primariei nu au dreptul sa adauge macar un punct pe titlul de proprietate, ci doar OCPI-ul, cu semnatura si stampila. Sesizati OCPI-ul si comisia judeteana de fond funciar privitor la situatia titlului (puteti depune si o copie, daca aveti, care sa probeze cele indicate) si politia pentru fals material in inscrisuri oficiale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate pe legea 18/1991, cu stersaturi si modificari. Maya Marin Maya Marin Poate ma puteti ajuta cu un sfat. Va multumesc anticipat ! Tatal meu a primit Titlul de Proprietate de la Primarie cu stersaturi si modificari. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! concubina coproprietara pe un titlu de proprietate ... luizatr luizatr Buna ziua ! Concubina co -proprietara pe un Titlu de Proprietate in baza legii 18/1991 al concubinului, fără știrea acestuia.Suntem 3 moștenitori( copiii) ... (vezi toată discuția)
Titlul de proprietate fals ....................... rafaels rafaels [b]Cum se poate modifica un titlul de proprietate fals, emis de catre primarie, fara ca aceea sa detina tern la aceea adresa..................[/b]:stunned: (vezi toată discuția)