avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare teren aferent casei de locuit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare teren aferent casei de locuit

Buna ziua,

In 1979 am cumparat o casa pentru parintii mei. Eu sunt proprietar dar nu am beneficiat niciodata de aceasta locuinta. La momentul cumpararii gradina aferenta casei apartinea CAP.

In prezent terenul respectiv este trecut in titlul de proprietate al mamei mele (decedate) ca teren atribuit in urma mostenirii de la mama ei, bunica mea.
Este legal?
Cum pot proceda pentru a intra in proprietatea acestui teren in baza legii 18/1991 art. 23

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters322619 , utilizator 09:48, 3 Iunie 2014
Daca terenul este in titlul de proprietate al mamei dvs. , faceti succesiunea si va intabulati dreptul de proprietate asupra lui. La legea 18 nu il mai puteti solicita.In 1979 , la cumpararea unui imobil casa , terenul aferent trecea in proprietatea statului roman in baza L 58/1974, cumparatorul casei avand atribuita o suprafata utila pentru folosinta (decizie de atribuire). La suprafata respectiva se poate solicita ordin prefect pentru a fi proprietar , dar cel mai bine este sa faceti succesiunea sa dobanditi toata suprafata de teren.
eu sunt proprietarul casei iar titlul de proprietate este al mamei mele. Problema este ca terenul din jurul casei, gradina nu ar fi trebuit trecuta in acel titlu de proprietate pe numele mamei mele.
Terenul trebuia sa revina proprietarului casei.
Ultima modificare: Luni, 2 Iunie 2014
ContSters322619, utilizator
uti1 a scris:

eu sunt proprietarul casei iar titlul de proprietate este al mamei mele. Problema este ca terenul din jurul casei, gradina nu ar fi trebuit trecuta in acel titlu de proprietate pe numele mamei mele.
Terenul trebuia sa revina proprietarului casei.


am uitat sa precizez ca nu sunt unic mostenitor si acest teren nu ar trebui sa faca parte din masa succesorala
Ultima modificare: Luni, 2 Iunie 2014
ContSters322619, utilizator
Nu stim in ce titlu apare si cine a facut demersurile.
Intai trebuie clarificat acel titlul, daca e unul valabil si nu e doar in vreun certificat de mostenitor... si apoi trebuie vazut cum se poate recupera terenul.
Eu am inteles ca ati cumparat in 1979 casa pentru parinti de la bunici. Asa este? Proprietarul casei poate beneficia cu titlu de proprietate doar de terenul ATRIBUIT in folosinta, deci suprafata din decizia de atribuire care este inscrisa si in CF, restul terenului revine fostului proprietar din patrimoniul caruia l-a "sutit" statul roman.Dar si pentru terenul atribuit trebuia facuta cerere la primarie ,expertiza topografica si solicitat un ordin prefect de atribuire in proprietate. Daca mama dvs. a solicitat terenurile inscrise in CAP si terenul a fost inscris in CAP, poate folosind casa cei de la primarie au socotit ca dansa au dreptul la teren.
Ultima modificare: Luni, 2 Iunie 2014
pusa2mimi, utilizator

Alte discuții în legătură

Legea 231/2018 uti1 uti1 Buna ziua, Am urmatoarea problema. In anul 1979 am cumparat o casa pentru parintii mei. La acea vreme terenul de langa casa era al CAP-ului asa a fost ... (vezi toată discuția)
Legea 165/2013 versus revendicare pusa2mimi pusa2mimi Buna ziua. Pun in discutie o problema mai complicata: X a avut cerere la legea 18/1991, pentru doua suprafete de teren una intravilan aferenta casei de ... (vezi toată discuția)
Ordinul prefectului pt. curte si gradina anipopa anipopa Buna ziua.In anul 1977 parintii mei au cumparat o casa.Conform unei Legi din acea perioada, terenul aferent casei si gradina intrau automat in proprietatea ... (vezi toată discuția)