avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 231/2018
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 231/2018

Buna ziua,
Am urmatoarea problema. In anul 1979 am cumparat o casa pentru parintii mei. La acea vreme terenul de langa casa era al CAP-ului asa a fost cumparat de la proprietari. In 1991 in baza Legii fondului funciar nr. 18/1991, mama a facut cerere pentru titlu de proprietate pentru pamantul mostenit de la mama ei. Cei de la primarie i-au trecut in titlul de proprietate terenul de langa casa (desi eu eram proprietar) si restul a fost trecut teren extravilan. Eu pana la decesul mamei nu am vazut acest titlu de proprietate si nici nu am stiut de legea respectiva in 1991.
Dupa decesul mamei fratele meu a descis proces pentru impartirea mostenirii in care a intrat ce a fost inscris in Titlul de proprietate desi nu era corect. In urma hotararii judecatoresti terenul de langa casa si cel extravilan a fost impartit in doua.
Intrebarea mea este daca pot beneficia de legea 231/2018 avand in vedere situatia actuala?
Daca nu pot beneficia, care este solutia pentru a indrepta greseala facuta de primarie la intocmirea titlului de proprietate?

Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2019
uti1, utilizator
Cel mai recent răspuns: uti1 , utilizator 14:27, 6 Mai 2019
Buna ziua,

Ma poate ajuta cineva, va rog, cu un sfat?

Va multumesc.

uti1 a scris:

Buna ziua,
Am urmatoarea problema. In anul 1979 am cumparat o casa pentru parintii mei. La acea vreme terenul de langa casa era al CAP-ului asa a fost cumparat de la proprietari. In 1991 in baza Legii fondului funciar nr. 18/1991, mama a facut cerere pentru titlu de proprietate pentru pamantul mostenit de la mama ei. Cei de la primarie i-au trecut in titlul de proprietate terenul de langa casa (desi eu eram proprietar) si restul a fost trecut teren extravilan. Eu pana la decesul mamei nu am vazut acest titlu de proprietate si nici nu am stiut de legea respectiva in 1991.
Dupa decesul mamei fratele meu a descis proces pentru impartirea mostenirii in care a intrat ce a fost inscris in Titlul de proprietate desi nu era corect. In urma hotararii judecatoresti terenul de langa casa si cel extravilan a fost impartit in doua.
Intrebarea mea este daca pot beneficia de legea 231/2018 avand in vedere situatia actuala?
Daca nu pot beneficia, care este solutia pentru a indrepta greseala facuta de primarie la intocmirea titlului de proprietate?

Va multumesc.

Buna ziua,

Revin cu intrebarea mea:

uti1 a scris:

Buna ziua,

Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare teren aferent casei de locuit ContSters322619 ContSters322619 Buna ziua, In 1979 am cumparat o casa pentru parintii mei. Eu sunt proprietar dar nu am beneficiat niciodata de aceasta locuinta. La momentul cumpararii ... (vezi toată discuția)
Succesiune nedezbatuta m50maria m50maria Bunicul meu a murit in dec 1984.In urma decesului nu s-a făcut succesiunea.Daca între timp unul din cei 5 frați ai mamei,deja mort,a demolat casa care era ... (vezi toată discuția)
Succesiune Danbz Danbz Buna ziua am facut succesiunea de pe urma mamei si notarul ne-a spus ca tata(care traieste) e propietar pe terenul din jurul casei iar mama pe casa,ca asa au ... (vezi toată discuția)