Dacă terenul a fost bun propriu al tatălui dvs., adică îl avea în proprietate încă dinainte de căsătorie, mama dvs. nu avea drept asupra terenului, ci doar asupra casei pe care au edificat-o părinții dvs. împreună.
nTrebuie vazute actele, nu se pot modifica acum fara sa stim daca exista un motiv intemeiat... nnPai,pe acel testament au fost date parintilor mei mai multe terenuri extravilane plus un teren intravilan cu o casa .Terenurile extravilane au fost vandute de catre tata si cea de-a doua sotie fara ca noi sa stim fiind intr-o zona foarte bine platita (cam 2 miliarde lei vechi a luat pe 1 hectar).Pe noi ne intereseaza mai mult acea casa plus terenul aferent din intravilan,e casa parinteasca eu am ramas acolo ,am renovat-o,toate impozitele au fost platite de mine si de mama la primarie ca el ne-a parasit in urma cu peste 45 ani si a locuit in alta localitate.Nu am stiut ca Primaria i-a eliberat titlu doar pe numele lui in baza legii 18/1991 (mama fiind decedata atunci),dar cred ca nu e normal sa fie doar el in titlul acela daca pe testamentul initial e si el si mama trecuti.Noi,copii nu avem nici un drept de pe urma mamei?
~ final discuție ~