avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se poate anula/modifica un titlu de propietate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se poate anula/modifica un titlu de propietate emis gresit

Buna seara,am si eu o problema.In 1945 parintii mei au primit in timpul casatoriei lor prin testament legalizat de la bunicii mamei mele o casa cu teren in intravilan si 3 hectare teren extavilan.Mama a decedat in 1999.Tata in 2003 a primit titlu de propietate doar pe numele sau pe tot ce era in acel testament in baza legii 18/1991 si a vandut din acele terenuri extravilane fara sa faca succesiune in conditiile in care in acel testament era trecuta si mama si aveau 6 copii .Acum am deschis succesiunea pe acea casa si teren ,el inca nu a semnat nimic,deci succesiunea nu e inca incheiata si tot abia acum noi am aflat ca in testamentul initial ca nu e doar el propietar ci si mama jumate-jumate La primarie impozitul l-am platit eu,si pe casa si pe teren am chitante am platit 35 de ani .Cum putem anula/modifica acel titlu ?
Cel mai recent răspuns: constantin29 , utilizator 23:07, 1 Mai 2014
inteleg ca dvs ati platit impozitele si daca tot dvs v-ati si ingrijit de teren, incercati sa invocati uzucapiunea de fapt ar fi mai bine sa cereti tatalui partea care se cuvine in urma mamei dvs. cred ca pana acum dumnealui cu intentie nu a declarat ca si mama dvs ar fi avut parte.
problema este ceva mai complicata. daca tatal dvs a umblat cu aceste tertipuri deja are o implicare penala si sunt mai multe variante in care se poate rezolva.
apelati la un avocat din orasul dvs sa va studieze actele si sa va indrume ce este mai bine sa faceti.
Avokitten a scris:

inteleg ca dvs ati platit impozitele si daca tot dvs v-ati si ingrijit de teren, incercati sa invocati uzucapiunea de fapt ar fi mai bine sa cereti tatalui partea care se cuvine in urma mamei dvs. cred ca pana acum dumnealui cu intentie nu a declarat ca si mama dvs ar fi avut parte.
problema este ceva mai complicata. daca tatal dvs a umblat cu aceste tertipuri deja are o implicare penala si sunt mai multe variante in care se poate rezolva.
apelati la un avocat din orasul dvs sa va studieze actele si sa va indrume ce este mai bine sa faceti.

Da,impozitele le-am platit eu,am chitante,si martori care stiu ca el a plecat de aici din 1965,parasind-o pe mama si pe noi,cei 6 copii si s-a dus sa locuiasca cu amanta in alta localitate.Eu am imbunatatit permanent casa,am tras curent apa totul pe numele meu.Conteaza toate astea in instanta?va multumesc mult de raspunsuri
deschide succesiunea intrucat esti mostenitor rezervatar si acceptant tacit al succesiunii. La succesiune ceri sa se aduca si terenurile vandute sau contravaloarea incasata .
Tata are 88 ani,de multe ori nu prea mai e lucid 100% tot timpul,nu mai poate semna iar amanta sa(care i-a devenit sotie cu acte la o luna dupa decesul mamei mele) se ocupa de vanzari de terenuri de pe acel titlu,naiba stie cum aranjeaza cu notarii.A luat cateva miliarde de lei am inteles pana acum terenurile fiind situate in zone foarte bune
cazacuioana a scris:

deschide succesiunea intrucat esti mostenitor rezervatar si acceptant tacit al succesiunii. La succesiune ceri sa se aduca si terenurile vandute sau contravaloarea incasata .

Doamna avocat,am deschis succesiunea fratii mi-au cedat mie cotele lor de pe urma mamei,(deoarece titlul de propietate a fost emis gresit doar pe numele tatalui ,noi copii avem dreptul doar la jumatate de casa ,cealalta jumatate si terenul aferent fiind al lui)tata influentat de cea de-a doua sotie nu vrea sa semneze nimic la succesiune nici ca accepta nici ca nu..succesiunea nu e inca incheiata,notarul a dat o amanare.Acum am aflata ca de fapt in testamentul initial terenurile si casa au fost date mostenire catre ambii parinti,nu doar tatalui meu,in testament sunt trecuti amandoi.O sa vorbesc neaparat si cu un avocat de aici!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Danbz Danbz Buna ziua am facut succesiunea de pe urma mamei si notarul ne-a spus ca tata(care traieste) e propietar pe terenul din jurul casei iar mama pe casa,ca asa au ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa sotie constantin29 constantin29 Buna ziua,la succesiunea dupa decesul sotiei,copii au dreptul doar la casa?nu si la teren?Stiam ca sotul are trei sferturi si restul copiii.. (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare catre unul dintre copii Danbz Danbz buna dimineata,am si eu o intrebare.Tatal meu a avut doua casatorii,6 copii din prima casatorie si 1 din a doua.Eu sunt unul dintre copii din prima ... (vezi toată discuția)