dv. aveti o cota de 1/4, iar copiii de 3/4 - aceste cote se vor calcula asupra cotei de 50% care reprezinta contributia sotiei la dobandirea bunurilor, restul de 50% va ramane doar dv. Prin urmare dv veti avea odata 50% din bunuri - iar din cota de 50% a sotiei veti avea 1/4 iar copiii 3/4.
Nu stiu de ce notarul a zis ca terenul din jurul casei e al sotului si casa a sotiei decedate..si succesiunea se face doar pe casa..intr-adevar titlul de propietate e pe numele sotului,dar cei doi fiind casatoriti ar trebuii sa aiba dreptul jumatate-jumatate..
Daca atat casa cat si terenul au fost dobandite in timpul casatorie, atunci el este bun comun al sotilor. Dvs aveti dreptul la 50% contributie proprie si restul de 50 % intrand in masa succesorala, in cotele indicate anterior de colegii mei.
eu sunt unul dintre mostenitori,se poate rectifica titlu de propietate in sensul ca a fost trecut doar tatal nostru, mama fiind decedata iar titlul era pe o casa si mai multe terenuri.. titlul fiind emis in baza legii 18/1991..Noi nu am stiut ce face tata,el si-a insusit titlul,apoi a vandut terenurile extravilane de pe acel titlu cu bani foarte multi fara a face succesiune.Tot ce e pe acel titlu a fost lasat prin testament pe numele ambilor soti prin 1945 de catre bunicii din partea mamei.Ce putem face pentru rectificarea titlului?