avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire-mostenitor decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire-mostenitor decedat

Buna seara.As dori sa intreb daca mama mea are drept de mostenire in urmatorul caz. Tatal meu vitreg a murit in urma cu cateva zile. El era casatorit u mama mea din 1989. In momentul casatoriei, mama ma avea pe mine iar sotul ei (defunctul) avea o fata. Impreuna au mai facut un copil. Anul trecut, defunctul, prin succesiune i s-a cuvenit o mosterire de la parintii lui (decedati), constand intr-o casa si terenuri. Revin cu intrebarea mea: In acest caz, in afara de fata lui (din casatoria anterioara) si copilul facut impreuna, mama are vreun drept la aceste bunuri? Poate vinde aceste bunuri? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ane-theo , utilizator 19:24, 17 Noiembrie 2010
da, mama are o cota de 1/4 din bunurile proprii ale sotul ei,in care intra si aceasta mostenire, iar restul se imparte intre copiii lui.
din ce au dobandit in timpul casatoriei, mama are o jumatate, iar din cealalta jumatate, a tatalui, la fel... mama un sfert, copiii lui 3 sferturi
nu poate vinde pana mama impreuna cu cei 2 copii, nu dezbat succesiunea
Ultima modificare: Miercuri, 17 Noiembrie 2010
gi-jane2, moderator
Va multumesc mult pentru consultanta. O seara placuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cote parti leobmi leobmi va rog sa ma lamuriti si pe mine pe romaneste , daca tatal meu vitreg a murit la succesiune vine mama mea ca sot supravietuitor si copii lui din prima ... (vezi toată discuția)
Succesiune AriaAlexandra AriaAlexandra Prietenului meu i-a murit tatal pe 20 noiembrie anul trecut. Nu a lasat niciun testament si nici nu a apucat sa treaca casa pe numele lui. Ca mostenitori este ... (vezi toată discuția)
Succesiune franta ciocass1221 ciocass1221 Succesiune Franta. Buna seara. Cu ani in urma m-am casatori in Franta cu un cetatean francez care are un copil tot francez si cetateanul francez a decedat in ... (vezi toată discuția)