Buna seara.As dori sa intreb daca mama mea are drept de mostenire in urmatorul caz. Tatal meu vitreg a murit in urma cu cateva zile. El era casatorit u mama mea din 1989. In momentul casatoriei, mama ma avea pe mine iar sotul ei (defunctul) avea o fata. Impreuna au mai facut un copil. Anul trecut, defunctul, prin succesiune i s-a cuvenit o mosterire de la parintii lui (decedati), constand intr-o casa si terenuri. Revin cu intrebarea mea: In acest caz, in afara de fata lui (din casatoria anterioara) si copilul facut impreuna, mama are vreun drept la aceste bunuri? Poate vinde aceste bunuri? Va multumesc.
da, mama are o cota de 1/4 din bunurile proprii ale sotul ei,in care intra si aceasta mostenire, iar restul se imparte intre copiii lui.
din ce au dobandit in timpul casatoriei, mama are o jumatate, iar din cealalta jumatate, a tatalui, la fel... mama un sfert, copiii lui 3 sferturi
nu poate vinde pana mama impreuna cu cei 2 copii, nu dezbat succesiunea
Succesiune
AriaAlexandra
Prietenului meu i-a murit tatal pe 20 noiembrie anul trecut. Nu a lasat niciun testament si nici nu a apucat sa treaca casa pe numele lui. Ca mostenitori este ... (vezi toată discuția)
Succesiune franta
ciocass1221
Succesiune Franta. Buna seara. Cu ani in urma m-am casatori in Franta cu un cetatean francez care are un copil tot francez si cetateanul francez a decedat in ... (vezi toată discuția)