avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament in care sunt trecuti doi mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament in care sunt trecuti doi mostenitori

Buna ziua doi soti au primit un testament prin care li s-a dat o casa cu teren intravilan plus cateva terenuri extravilane. de catre bunicii sotiei in 1945.Cei doi au fost casatoriti pana in 1999 cand sotia a decedat.Nu a fost facuta carte funciara pe acea casa cu terenul din intravilan ci doar un titlu de propietate emis in 2003 in baza legii 18/1991.Acum,copiii celor doi au facut succesiunea de pe urma mamei lor(tatal inca traieste) si notarul spune ca copii au dreptul doar la casa nu si la teren...deoarece doar el e trecut in titlul de propietate..Pai,sotia a fost si ea trecuta in testamenul initial,ea chiar nu are nici un drept???la teren ma refer
Ultima modificare: Joi, 24 Aprilie 2014
constantin29, utilizator
Cel mai recent răspuns: constantin29 , utilizator 16:57, 24 Aprilie 2014
Buna ziua,
Titlul de proprietate este emis gresit in sensul in care treuia sa fie trecuta si mama decedata prin reprezentarea copiilor.
Va trebui sa solicitati rectificarea titlului si apoi sa dezbateti si acea parte din masa succesorala.
pai deja e facuta cartea funciara,noi am aflat de testament dupa ce am facut cartea funciara,era tinut ascuns de sot si unde pot cere acea rectificare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Danbz Danbz Buna ziua am facut succesiunea de pe urma mamei si notarul ne-a spus ca tata(care traieste) e propietar pe terenul din jurul casei iar mama pe casa,ca asa au ... (vezi toată discuția)
Testament doi mostenitori in titlu emis ulterior figureaza doar unul constantin29 constantin29 Am si eu o urmatoarea problema :In 1945 s-a dat un testament pe numele a doi soti fiind ambii specificati in acel testament mai multe terenuri extravilane si ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa sotie constantin29 constantin29 Buna ziua,la succesiunea dupa decesul sotiei,copii au dreptul doar la casa?nu si la teren?Stiam ca sotul are trei sferturi si restul copiii.. (vezi toată discuția)