avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Activitate geanina21

Activitate geanina21

Răspuns la discuția ordonanta presedintiala
1. copilul ar trebui sa primeasca 131 lei pe luna. tatal sau ii trimite 50 lei intr-o luna, a doua luna deloc ,apoi 80lei, de aici si restanta pe care nu vrea sa o mai plateasca. cand s-a intamplat sa faca 2 luni am facut plangere la parchet , i s-a pus in vedere sa plateasca restanta de 2 luni intr-o perioada si intr-un final plateste dar deja sunt iar trecute 1-2 luni. atat timp cat nu are nici un imobil al lui sau un serviciu cu carte de munca nu prea vad ce-as mai putea face.
2. eu am facut deja cerere de recurs vineri.si nu stiu dc a fost cea mai buna cale.
era mai bine dc actionam pe calea dreptului comun?
ati inteles corect, tatal nu-l bate sau ceva de genul acesta. dar cand tipa la mine,tranteste usi si eu sunt cu el in brate copilul incepe sa planga, se sperie vizibil. e clar ca psihic il afecteaza , poate mai mult decat vad eu.
mai mult consider ca ii face rau si prin neplata pensiei de intretinere, bani cu care care copilul ar beneficia de recuperare mai multa. in 4 ani si 9 luni s-a strans o suma restanta considerabila de care baietelul nu o sa se bucure niciodata. sesizari la politie privind abandonul si incidentele violente au fost destule, dar acesta recidiveaza in permanenta.
de asemenea il suspectez foarte tare ca ar avea o depresie, o tulburare . am gasit in timpul casatoriei o iesire de-a lui din spitalul de psihiatrie . fusese internat pt 2 saptamani , era in evidenta lor si trebuia sa urmeze tratament. am inteles in clipa aia de ce dupa ce hotaram impreuna ca un lucru e alb , se schimba la180" si pt el era negru. sincer am momente cand imi este teama si pt mine si pt copil ca nu stii niciodata ce este in mintea lui.
revin cu precizari. tatal il poate vedea pe copil in fiecare duminica de la 10 la 12. in realitate acesta nu vine mereu , iar cand vine sta maxim o ora deoarece copilul se plictiseste , face crize...in plus nu-si achita obligatiile fata de copil si pe deasupra are un compotament violent. am actionat pe calea ordonantei prin iulie si totul a durat pana la 18 oct cand ordonanta a fost respinsa. precizez ca am depus inscrisuri si a avut loc si proba cu martori. de aceea intrebam ce e mai bine de facut in acest moment.
multumesc de raspunsuri. mai am o intrebare : de ce instanta a acceptat o cerere de ordonanta presedintiala din moment ce nu s-a introdus nici o cerere de actiune in dreptul comun?
am un copil de4 ani si 9 luni cu grave probleme de sanatate( o operatie pe cord deschis, autism atipic cu retardare mentala severa). am introdus o cerere de ordonanta presedintiala pt. limitarea dreptului la vizita al tatalui sau deoarece acesta are un comportament violent verbal si fizic ,chiar si in fata copilului..cererea a fost respinsa pe motiv ca nu indeplineste conditia vremelniciei masurii.am fost sfatuita sa fac recurs. oare si acesta nu va fi respins pe acelasi motiv? credeti ca este mai bine sa ma adresez instantei pe calea dreptului comun?