avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ordonanta presedintiala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ordonanta presedintiala

am un copil de4 ani si 9 luni cu grave probleme de sanatate( o operatie pe cord deschis, autism atipic cu retardare mentala severa). am introdus o cerere de ordonanta presedintiala pt. limitarea dreptului la vizita al tatalui sau deoarece acesta are un comportament violent verbal si fizic ,chiar si in fata copilului..cererea a fost respinsa pe motiv ca nu indeplineste conditia vremelniciei masurii.am fost sfatuita sa fac recurs. oare si acesta nu va fi respins pe acelasi motiv? credeti ca este mai bine sa ma adresez instantei pe calea dreptului comun?
Cel mai recent răspuns: geanina21 , utilizator 20:53, 24 Octombrie 2010
Din punctul meu de vedere si recursul va fi respins pentru ca intr-adevar pentru a fi admisa o ordonanta presedentiala trebuie sa se faca dovada pe langa urgenta, a vremelniciei si a neprejudecarii fondului.
Cum in situatia data nu s-a facut dovada ca pe rolul instantei exista introdusa si o actiune pe dreptul comun, ordonanta a fost iata respinsa.
Asigurati-va ca in timpul vizitelor aveti cel putin un martor care nu este ruda cu dvs.
Depuneti plangere la Autoritatea pentru protectia minorului, pentru atitidinea violenta a tatalui. Solicitati restrangerea dreptului de vizitare.Daca sunt elemente constitutive ale infractiunii, faceti plangere penala . si evident decaderea din drepturi.
programul de vizitare al minorului este o masura vremelnica si urgenta .
Faceti recurs si cu siguranta veti avea castig de cauza.
Ori de cate ori se schimba situatia de fapt, parintele interesat poate cere modificarea programului de vizitare , tocmai pt ca aceasta masura este vremelnica, partea adversa nu poate invoca autoritate de lucru judecat cu privire la incredintare minor, pensie de intretinere , program de vizitare, prin urmare este o masura vremelnica.
Nu este necesar sa exista o actiune pe drept comun pt. a introduce o cerere pe ordonanta presedintiala.


Ultima modificare: Duminică, 24 Octombrie 2010
praporgescu, utilizator
va sugerez sa faceti recurs.aveti sanse sa vi se admita.
multumesc de raspunsuri. mai am o intrebare : de ce instanta a acceptat o cerere de ordonanta presedintiala din moment ce nu s-a introdus nici o cerere de actiune in dreptul comun?

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala tiberiucezar tiberiucezar Buna Ziua, Va rog sa mi spuneti daca Ordonanta Presedintiala de program vizitare minor are \"puterea lucrului judecat\". mentionez ca am facut o a doua OP ... (vezi toată discuția)
Dreptul la vizita a minorului dana73_76 dana73_76 Buna ziua ,am un minor in varsta de 2 anisori si 6 luni care momentan din cauza unor certuri familiare < ma gonit sotul de acasa acum un an:tomato: > a ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedentiala suciut suciut Buna Ziua, In legatura cu o ordonanta presedentiala de program vizita minor. Am facut recurs pentru ca ordonanta a fost respinsa motivand recursul.Se mai ... (vezi toată discuția)