avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul la vizita a minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul la vizita a minorului

Buna ziua ,am un minor in varsta de 2 anisori si 6 luni care momentan din cauza unor certuri familiare < ma gonit sotul de acasa acum un an:tomato: > a ramas in grija lui iar acum imi interzice sa il mai vad .Nu are nimic la mana sau de la judecatorie precum ca nu am dreptul sa il vad .Poate el sa imi rezerve acest drept.Va rog sa imi spuneti ce as putea face ca sa imi pot vedea copilul:(( . momentan nu imi pot permite sa il dau in judecata . Va multumesc.:((
Ultima modificare: Miercuri, 14 Martie 2012
dana73_76, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters241434 , utilizator 12:46, 14 Martie 2012
Puteti formula actiune in instanta prin care sa solicitati incredintarea minorului( daca considerati ca aveti conditii sa-l cresteti) sau stabilire program de vizitare.
eu as dorii sa stiu daca exista vreo modalitate de a-mi vedea copilul pana il voi da in judecata sa-l vad cateva ore nu sa il iau de tot sotul meu asta crede ca nu il mai dau inapoi daca mi-l aduce sa-l vad dar eu vreau sa -l iau pe cale legala dar pana atunci cum sa procedez sa-l vad si eu cateva ore? nu exista nici o modalitate sa-l vad daca sotul nu vrea?
Incercati sa faceti o plangere la politie in acest sens.
Stabilirea unui program de vizita al minorei nu se poate face pe calea ordonantei presedintiale deoarece vizeaza fondul, nu o masura vremelnica.

Conform art. 581 Cod procedura civila, o conditie generala de admisibilitate a cererii de ordonanta presedintiala este urgenta in luarea unor masuri, din cauza iminentei producerii unei pagube.

Faptul ca nu vi se permite sa o vedeti pe minora, pana la solutionarea pe fond a unei cereri de stabilire a domiciliului minorului la dvs. nu demonstreaza existenta unei urgente.

Daca considerati ca exista un risc pentru copil de a ramane o perioada cu tatal ei, puteti sesiza Protectia Copilului sau organele de politie.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Martie 2012
ContSters241434, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vizitarea minorilor in timpul divortului valylie valylie Buna ziua!!Sant in divort cu sotia mea ,avem 2 fetite impreuna de 7 si 8 ani.Cu toatea ca de cand am intentat divort am platit pensie alimentara cam cit ar ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa-mi vad copilu? pedycab pedycab Da stiu acest lucru dar vedeti sunt deja doua luni de cand copilul este la ea iar eu nu am drep la el...dupa parerea ei. As putea sa fac si eu pe nebunu si ... (vezi toată discuția)
Vizita minor amma7878 amma7878 Fostul sot mi-a deschis in urma cu cateva luni proces pt vizita minor.De ce acum dupa aproape 5 luni ,dupa ce au fost cateva termene,imi mai deschide inca un ... (vezi toată discuția)