avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vizitarea minorilor in timpul divortului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vizitarea minorilor in timpul divortului

Buna ziua!!Sant in divort cu sotia mea ,avem 2 fetite impreuna de 7 si 8 ani.Cu toatea ca de cand am intentat divort am platit pensie alimentara cam cit ar cere legea ....sotia nu ma lasa sa imi vad copii decit la ea acasa dar de la a doua infatisare unde a cerut amanarea termenului de judecata mia zis sa nu ma vin sa imi vad fetele ca ele nu mai vor sa vorbeasca cu mine si ca daca ma voi duce la ea va iesi doar ea la poarta si nu ma va lasa sa intru in casa sa vorbesc cu fetele.....ce pot sa fac sa le vad pentru ca sotia nu intelege ca ma despart de ea nu de copiii.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 12:39, 26 Noiembrie 2012
Mergeti si vedeti copilul. Daca sotia refuza, mergeti la judecatorie si solicitati o ordonanta presedintiala prin care sotia sa fie obligata sa va permita accesul la minori, pentru a avea relatii personale.
Trebuie sa asteptati pana se va stabili progamul de vizitare, si se va incheia divortul. Se mai poate obtine program de vizitare si pe perioada procesului de divort prin Ordonanta Presedentiala. Avocatul care va reprezinta in procesul de divort ar trebui sa stie.
Cred ca stie avocatul....iam spus ca nu ma lasa sami vad copiii si mia zis ca dupa divort se va rezolva....ca va fi nevoita sa ma lase sa le vad.......si am auzit discutii intre nevastamea si copiii cum le spunea sa nu vina la mine.....pai daca astept pina dupa divort sa vad fetele nu voi putea sa le iau daca nevastamea le invata ca nu au voie sa vina la mine......mia zis ca daca ma voi duce sa le iau va iesi doar ea din casa si imi va spune ca fetele nu vor sa vina la poarta sa vorbeasca cu mine si eu nu voi putea intra sa vorbesc cu ele direct!!!!!
Ultima modificare: Joi, 22 Noiembrie 2012
valylie, utilizator
Solutia se numeste „Ordonanță președințială”
Solicitati instantei sa va incuviinteze un program de vizitare provizoriu pana la ramanerea irevocabila a solutiei in divort, incredintare minori si program de vizitare.

Va sfatuiesc sa nu mai asteptati si sa actionati astfel pt ca banuiesc ca va dura dosarul, se vor formula cai de atac in apel si recurs si atunci va trece foarte mult timp pana va veti vedea minorele si nu se stie ce mai sunt invatate pana atunci.

Alte discuții în legătură

Unde sa ma adresez gradu39 gradu39 va rog sa ma sfatuiti ce sa fac an urma cu 3 saptamani sotia mea a plecat de acasa cu unul din cei doi copii fara sa stiu nimic de ea am fost la politie am ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea programului de vizita, manilularea minorilor, intepartarea de tata valter-tm valter-tm buna seara, in urma divortului s-a stabilit programul de vizita al celor 2 baieti in varsta de 5 si 8 ani, Mama a refuzat pana la finalizarea divortului sa ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil cu handicap antoneugen antoneugen sotia nu ma lasa s-ami vad copilul pana la hotararea de divort unde pot sa ma adresez. (vezi toată discuția)