avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vizita minor

Fostul sot mi-a deschis in urma cu cateva luni proces pt vizita minor.De ce acum dupa aproape 5 luni ,dupa ce au fost cateva termene,imi mai deschide inca un proces ,aceeasi actiune,alt dosar pe urgenta ,prin ordonanata presidentiala?Care e misterul?Poate fi vreo smecherie cu 2 procese pt aceeasi cauza?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:06, 20 Martie 2012
Nu este un nou proces, ci o procedura speciala .Practic, in cadrul ordonantei presedintiale nu se judeca fondul procesului pe care-l aveti pe rol, ci doar se pot dispune masuri vremelnice, pana la solutionarea procesului.
Presupun ca sotul dvs. doreste incredintarea minorului pana la solutionarea procesului pe fond.
E dreptul dansului sa ceara prin O.P. program de vizita provizoriu, pana la terminarea procesului de fond., dat fiind faptul ca O.P. se judeca cu prioritate.
Probabil va sustine ca nu este lasat sa-si vada copilul, ca nu lasati copilul sa vorbeasca cu el la telefon, etc.
Nu e nici o smecherie, doar hartuiala.
Daca isi va vedea copilul peste 2-3 ani...pana se termina fondul este normal sa deschida si un proces de urgenta pe ordonanta...
Daca mama isi angajeaza avocat risca sa isi vada copilul peste 4-5 ani sau chiar mai mult fara ordonanta presedintiala...
De aceea, nu poate fi calificata ca fiind o hartuire a mamei...actiunea lui in justitie...intemeiata pe urgenta, deoarece este cam mult sa astepte chiar si 2 ani...daca nu mai mult...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta prezidentiala program vizitare minor detalii Ony2k2 Ony2k2 Buna ziua, Dupa o perioada relativ linistita cu fosta sotie a sotului meu, mai nou a inceput din nou circul. Refuza sa-l lase pe tata sa-si petreaca cu ... (vezi toată discuția)
Despre ordonanta presidentiala corigherghe corigherghe Se poate \"incepe\" o ordonanta presidentiala pentru stabilirea domiciliului unui minor, in cazul in care exista riscul de a fi luat de celalalt parinte? (vezi toată discuția)
Divort in decurs cu copii Gina S.V Gina S.V Buna ziua,sotia fratelui meu a parasit brusc domiciliul fara sa spuna ca vrea sa divorteze si a plecat cu 2 copii si unul l-a lasat la tata.Nici o ... (vezi toată discuția)