avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ordonanta prezidentiala program vizitare minor detalii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ordonanta prezidentiala program vizitare minor detalii

Buna ziua,

Dupa o perioada relativ linistita cu fosta sotie a sotului meu, mai nou a inceput din nou circul. Refuza sa-l lase pe tata sa-si petreaca cu minora raciun sau Paste sau orice inseamna Sarbatoare sau aniversare. A spus ca e copilul ei si ca doar ea ca mama are dreptul.
Sotul meu vrea sa ceara in instanta dreptul de vizitare. Acum aproape un an ne gandeam sa cerem custodia dar cum lucrurile se mai linistisera relativ am lasat mai mult de la noi in speranta ca intr-un final mama nu va ma fi atat de dumanoasa si va pune binele copilului pe primul loc.
Acum insa, dupa ce in iarna nu am vazut copilul mai multe saptamani, desi de Paste e week-end-ul in care trebuie sa fie la noi iarasi refuza sa-l mai dea urmatoarea perioada.
Ma gandesc ca stabilirea programului de vizita poate dura ca si in cazul unui divort foarte mult timp mai ales daca partea adversa tergiverseaza asta. Am auzit insa de o ordonanta prezidentiala care poate grabi lucrurile sau care pana la verdictul final ofera tatalui un program de vizitare provizoriu.
Imi poate oferi cineva mai multe detalii? Avocata noastra nu este disponibila momentan iar pe internet nu am gasit date care sa ma lamureasca complet.
Imi este teama ca de cand introduce actiunea in instanta, fosta nu-l va mai lasa luni intregi sa vada copilul.
Din pacate, ca sa termine mai repede cu scandalul sotul meu nu a cerut la divort program de vizitare. S-au inteles doar verbal in fata avocatilor iar ea incalca acum ce s-a vorbit.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: maria scheianu , utilizator 08:50, 12 Aprilie 2011
buna ziua
la instanta de domiciliu al minorului puteti introduceo actiune ce are ca obiect stabilire program virizitare minor in caracter de urgent asa cum ati precizat pe ordonanta presedintiala care se judeca cu urgenta si celeritate iar in acelasi timp puteti introduce si actiune pe dreptul comun pentru acelasi obiect .
bafta
av daniela
Ordonanta presidentiala in cazul meu s-a rezolvat la primul termen. Ce-i drept, am fost de acord cu stabilirea unui program de vizita temporar, pana la solutionarea procesului de fond. Procesul de fond insa dureaza de un an....
Multumesc pentru ajutor.
Mi se pare incredibila situatia. Sa ajungi sa te rogi de alti oameni sa te lase sa ai legaturi cu propriul copil.
ordonanta trebuie sa indeplineasca 3 caracteristici, in acest caz nu se indeplinesc cumulativ toate, ( vremelnica,.....). Sunt in aceasta situatie, fostul sot a introdus o astfel de ordonanta si a pierdut-o in iarna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire program vizitare minor georgescu_ro georgescu_ro buna ziua, am si eu o intrebare... In urma unui concubinaj a rezultat un copil care in prezent are 5 ani (eu fiind tatal). in urma neintelegerilor dintre mine ... (vezi toată discuția)
Vizitare minor de catre tata Roxanaci Roxanaci Buna ziua, Sotul meu a divortat in 2007. Hotararea de divort cuprinde doar faptul ca trebuie sa plateasca pensie alimentara, dar nimic despre drepturile de ... (vezi toată discuția)
Apel divort miki564 miki564 Tocmai ce s-a terminat procesul de divort, si am obtinut custodie comuna asupra copilasului pe care il avem iar domiciliul copilului este la tata. Intrebarea ... (vezi toată discuția)