avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... stabilire program vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

stabilire program vizitare minor

buna ziua,
am si eu o intrebare... In urma unui concubinaj a rezultat un copil care in prezent are 5 ani (eu fiind tatal). in urma neintelegerilor dintre mine si mama copilului aceasta a introdus cerere de incredintare, la instatnta de la domiciliul ei. precizez ca eu am domiciliul in alta localitate. la primul termen s-a acordat unul nou pentru ca reclamanta sa isi timbreze actiunea si pt a fi indeplinita legal procedura de citare. la al doilea termen eu am invocat exceptia necompetentei teritoriale, urmand ca la termenul urmator sa se puna concluzii pe acesta exceptie.
eu vreau sa depun cerere reconventionala... trebuie sa o depun neaparat la al treilea termen sau pot sa o depun la instanta competenta dupa solutionarea exceptiei. De asemenea precizez ca mama nu imi da voie sa vad copilul. Ce pot face in acest sens pana la judecarea incredintarii? Se poate face o ordonanta presidentiala de stabilire program vizitare minor in acelasi dosar ? sau pe cale separata?; cum intitulez actiunea?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:40, 12 Mai 2009
Puteti depune cererea reconventionala la al treilea termen. Nu de alta, dar daca nu se admite exceptia de necompetenta (nu cred ca se va intampla asa, dar cine stie), sa nu fiti decazut din dreptul de a mai depune cerere reconventionala.
Cat depre dreptul de vizita al minorului, in primul rand solicitati acest drept prin cererea reconventionala, iar pana la pronuntarea instantei, puteti introduce ordonanta presidentiala privind dreptul de vizitare a minorului pana la pronuntarea instantei .
Pe calea ordonantei presedintiale , masura vremelnica , temporara , care se judecata de urgenta si cu precadere , puteti solicita sa pastrati legaturi personale cu minorul , pana la pronuntarea unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile privind incredintarea (si privind incuviintarea dreptului de vizita)
Ultima modificare: Luni, 11 Mai 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
multumesc pt. raspunsuri...dar in cazul meu nu e vb de divort,ci doar de incredintare...asta inseamna ca nu pot introduce ordonanta presedintiala?si dc o introduc,la ce instanta fac acest lucru?pt ca in C.p.c. se arata ca se depunde la instanta competenta sa judece fondul...sa astept pana la solutionarea exc de necomp?
in legatura cu incredintarea,trb sa depun si intampinare si cerere reconv sau doar a doua,care sa cuprinda eventual si raspunsurile la pretentiile reclamantei?multumesc.
Depuneti doar cererea reconventionala si care sa cuprinda si raspunsurile la pretentiile reclamantei. Cat despre ordonanta presidentiala asteptati putin sa vedeti care este instanta competenta sa judece acest litigiu si apoi depuneti cererea de ordonanta.
multumesc mult pt. raspunsuri.o zi buna va doresc!

Alte discuții în legătură

Despre ordonanta presidentiala corigherghe corigherghe Se poate \"incepe\" o ordonanta presidentiala pentru stabilirea domiciliului unui minor, in cazul in care exista riscul de a fi luat de celalalt parinte? (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala program vizitare minor lylo lylo X introduce actiune de divort, incredintarea minorului catre Y, program vizitare minor si pensie de intretinere. Pana la solutionarea dosarului de divort, X ... (vezi toată discuția)
Citare parat Martonze Martonze Buna seara, In procesul de incredintare minor, s-a admis cererea mamei, tatal biologic depunand cerere reconventionala pentru vizita minor in tara si in ... (vezi toată discuția)