X introduce actiune de divort, incredintarea minorului catre Y, program vizitare minor si pensie de intretinere. Pana la solutionarea dosarului de divort, X poate introduce ordonanta prezidentiala privind programul de vizitare?(Y nu-l lasa pe X sa vada copilul). Fac o actiune de divort separat de ordonanta sau in cadrul aceleiasi actiuni?cu cats e timbreaza ordonanta?
cererea de ordonanta presedintiala se introduce la instanta competenta sa se pronunte asupra fondului dreptului .
judecata se face de urgenta si cu precadere.
ordonanta presedintiala se invoca in cazuri ce nu suporta amanare si pentru prevenirea unei pagube iminente .
Cererea de ordonanţă preşedinţială este admisibilă numai dacă nu există indicii că asemenea legături pot pune în pericol creşterea, educarea şi pregătirea profesională a copilului.
De asemenea , trebuie justificata o urgenta, neprejudecarea fondului .Ordonanta presedintiala nu exclude actiunea pe fond , insa primeia i se acorda prioritate.
Ca regula , se dispune citarea partilor , insa ordonanta presedintiala , ca masura speciala , care se va judecata de urgenta si cu precadere , se poate judeca si fara citarea partilor.
vroiam sa intreb in legatura cu ordonanta presedentiala fara citarea partilor in cat timp se trimite comunicare ,pt.ca eu am depus ordonanta acum o luna si nu am primit inca comunicarea,si cum as putea proceda in cazul acesta?
va multumesc!