avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... competenta in materia ordonantei presedintiale
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

competenta in materia ordonantei presedintiale

Buna ziua,
Voiam sa stiu unde trebuie introdusa ordonanta presedintiala in cazul unui proces de divort?
Aceasta cerere accesorie va reveni spre judecata aceluiasi judecator care solutioneaza fondul? Sau va trebui inregistrata ca o cerere distincta, prin registratura?
Mersi frumos pt ajutor!
O zi buna tuturor
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 12:24, 29 Mai 2010
Cererea de ordonanta presedentiala se depune la instanţa competentă să se pronunţe asupra fondului dreptului.
Judecarea cererii se face de către un singur judecător, de regulă, cu citarea părţilor, însă legea permite ca aceasta să se facă şi fără citarea lor. Judecata se face de urgenţă şi cu precădere. Pronunţarea asupra cauzei se poate amâna cu cel mult 24 de ore, iar redactarea motivelor ordonanţei se face în cel mult 48 de ore de la pronunţare.
Mersi fain pt raspuns!
Am inteles la ce instanta trebuie introdusa ordonanta, intrebarea mea era daca acelasi judecator care judeca divortul aflat in curs de solutionare, va judeca si ordonanta presedintiala? Sau ordonanta va fi aleatoriu distribuita catre un alt judecator?
Mie prima varianta mi se pare mai logica, intrucat judecatorul de la fond cunoaste mai bine speta....
Voi ce ziceti?
Inca-o data multumesc! :)
Actiunea de divort apartine ca si competenta de instanta de la ultimul domiciuliu comun al partilor.Ordonanta presedentiala cu privire la anumite capete de cerere care sunt accesorii cele de divort se introduce la aceeasi instanta , insa ele sunt judecate de complete diferite.
Cererea de ordonanta presedentiala va fi inregistrata distinct si deci va avea un alt numar de dosar.Ordonanta presedentiala va fi admisa numai daca sunt intrunite conditiile prevazute de art.581c.proc.civ.( urgenta, vremelnicia si neprejudecarea fondului).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informare despre ordonanþa preºedinþialã rodica_post rodica_post [u]Ce este ordonanţa preşedinţială? [/u] Ordonanţa preşedinţială,este o procedură specială în temeiul căreia, instanţa de judecată poate ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala program vizitare minor lylo lylo X introduce actiune de divort, incredintarea minorului catre Y, program vizitare minor si pensie de intretinere. Pana la solutionarea dosarului de divort, X ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minori pe timp de divort roxy_21 roxy_21 Sunt in divort cu sotul iar pe data de 2 dec.avem prima infatisare ,avem doua fetite , as dori sa stiu ce trebuie sa fac pt a-mi fi incredintate minorele pe ... (vezi toată discuția)