avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintarea minori pe timp de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintarea minori pe timp de divort

Sunt in divort cu sotul iar pe data de 2 dec.avem prima infatisare ,avem doua fetite , as dori sa stiu ce trebuie sa fac pt a-mi fi incredintate minorele pe timpul divortului,desi ce-a mica e la mine sotul a mers la scoala si a luat fata cea mare din timpul orelor si nu vrea sa mi-o dea...am inteles ca exista o ordonanta de urgenta pt incredintarea copiilor pe timp de divort pana la o decizie finala...cum trebuie sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:54, 24 Noiembrie 2009
cerere la instanta de incredintare a minorelor, pe calea ordonatei presedentiale.
Se face o cerere de incredintare in instanta, pe ordonanta presedintiala (caracter urgent) cu indeplinirea urmatoarelor conditii:

- neprejudecarea fondului;
- vremelnicia masurii.
se poate solicita incredintarea minorelor, pe calea ordonantei presedintiale.
instanta competenta este cea care judeca fondul . taxa de timbru este de 10 ron .
Angajati-va un avocat care sa va promoveze actiune de incredintare temporara a minorelor pana la solutionarea divortului , pe cale de ordonanta presedentiala.Va spun ca aveti nevoie de avocat deoarece trebuie sa depuneti probe pertinente si sa nu va tergiverseze pe diverse motive...
Ca sa intelegeti putin, ordonanta asta e un proces mult mai scurt, cu probe de regula mai putine...
Recomandabil e cu avocat, dar mai important decat asta e sa va intelegeti cu sotul... poate il faceti sa inteleaga ca nu e benefic copiilor. Ce varste au?
Fata unde doreste sa stea? Fetele erau apropiate?
Aveti conditii decente locative si din ce intretine minorele?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedentiala dascal emilia dascal emilia sunt in proces pt. custodia fetitei ,am primit pe data de 1 din parte avocatei lui cerere de ordonanta presedentiala prin care cerea dreptul de a vedea fetita ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedentiala pt. vizitare minor taticul taticul In conditiile in care am fost nevoit sa incep divortul, si am avut prima infatisare, vreau sa intreb daca este oportun sa cer ordonanta presedentiala ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala abby abby Este competenta instanta de judecata sa se pronunte asupra unei cereri dee ordonata presedintiala cand sotii sunt despartiti in fapt, nu s-a initiat actiunea ... (vezi toată discuția)