avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 327 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fosta sotie ma impiedica sa-mi vad copilul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fosta sotie ma impiedica sa-mi vad copilul

Buna ziua,

Am divortat la notar acum un an si cateva luni dar am locuit impreuna cu sotia pana acum o luna. Din casatorie a rezultat o fetita acum in varsta de 2 ani si jumatate.
In conventia facuta la notar fetita ii este incredintata mamei si mai este specificat referitor la timpul cand imi pot vedea fetita ca pot sa o vad oricand doresc. Acest lucru nu era o problema pana in momentul in care fosta sotie locuia in apartamentul nostru. Din momentul in care s-a mutat nu mi-a mai dat voie sa vad fetita. Din pacate ea este foarte ocupata si nu reuseste oricum sa stea cu fetita decat maxim 3 ore pe zi, programul meu permitandu-mi sa-i aloc fetitei mai mult timp.
Am actionat-o acum cateva zile in instanta in dorinta de a stabili un program exact in care sa am legaturi cu fetita dar din pacate asta va dura 5-6 luni.
Fetita ii e foarte dor de mine pentru ca pana a se muta eu am fost cel care si-a petrecut mai mult timp cu ea. Acum sta majoritatea timpului cu o bona noua (pe cea veche a concediat-o), intr-o casa straina, eu habar nu am ce se intampla cu ea, fosta sotie nu imi raspunde la telefoane, sms sau mailuri.
Ca sa incerc sa fiu cat mai scurt, as dori sa intreb ce ar trebui sa fac ca sa pot vedea fetita pana cand se pronunta justitia pentru ca sunt foarte ingrijorat cu privire la starea ei neavand nicio informatie referitor la asta. Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 30 Ianuarie 2014
cr1st1an_, utilizator
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 15:38, 5 Februarie 2014
Sa depuneti o cerere similara si pe calea ordonantei presedintiale.
Se va judeca in regim de urgenta, va trebui sa dovediti ca e necesar si urgent sa aveti aceasta hotaare pana la terminarea procesului pe calea dreptului comun.
Pt ca e mai complicat cu procedura poate ca ar trebui sa apelati la un avocat.
Si cat ar dura?
Mult mai putin decat dosarul pe fond pt ca este o procedura care se judeca de urgenta si in care se fac probe mai putine decat in procedura obisnuita (inscrisuri si eventual un scurt interogatoriu). Dvs va tb sa dovediti urgenta luarii unor masuri provizorii prin care sa pastrati legatura cu minora dvs.
Si ce anume ar trebui sa dovedesc pentru a urgenta luarea acestei masuri provizorii?
Am uitat sa va spun ca custodia e comuna si domiciliul e la mama.
Si mama nu mai are domiciliul acolo fiindca a plecat

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala program vizitare minor lylo lylo X introduce actiune de divort, incredintarea minorului catre Y, program vizitare minor si pensie de intretinere. Pana la solutionarea dosarului de divort, X ... (vezi toată discuția)
A doua ordonanta presedintiala? andrei_marin andrei_marin Buna ziua, Ma aflu in procesul de divort cu fosta sotie din primavara anului trecut, petitele in care nu ne-am inteles fiind incredintarea baieteilor ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala LUBEN LUBEN : Ordonanta Presedintiala! Sunt intr-un proces de reincredintare minor datorita faptului ca fetita care i-a fost incredintata ei(are 8 ani jumatate si fetita ... (vezi toată discuția)