avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ordonanta presedintiala program vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ordonanta presedintiala program vizitare minor

X introduce actiune de divort, incredintarea minorului catre Y, program vizitare minor si pensie de intretinere. Pana la solutionarea dosarului de divort, X poate introduce ordonanta prezidentiala privind programul de vizitare?(Y nu-l lasa pe X sa vada copilul). Fac o actiune de divort separat de ordonanta sau in cadrul aceleiasi actiuni?cu cats e timbreaza ordonanta?
Cel mai recent răspuns: lbanias , utilizator 18:12, 21 Decembrie 2009
In cazul introducerii unei cereri de ordonanta presedintiala de stabilire program vizitare minor pana la desfacerea casatoriei, cererea nu se poate solutiona fara citarea partilor. Sunt necesare si a fi administrate probe in justificarea cererii.
Mergeti la instanta si vedeti de ce nu ati primit citatie pana acum. Sau poate a fost emisa dar, din diverse motive, nu a ajuns la dv.
Cererea de ordonanta presedintiala se timbreaza cu 10 lei, conf. art. 3 lit. b din Legea nr. 146/1997. Daca nu s-a timbrat corespunzator, cererea nu poate fi solutionata, ea fiind respinsa prin admiterea exceptiei netimbrarii sau a insuficientei timbrari. ;)
multumesc mult de raspuns,am timbrat ordonanta presedintiala cu 10 lei,este vorba de un concubinaj din care a rezultat o fetita,de 6 ani ne judecam pt. tutela fetitei,pana la ultimul proces fetita mi-a fost incredintata mie,dupa aceea a fost incredintata lui,intrucat sentinta a fost data chiar inainte de vacanta judecatoreasca am depus aceasta ordonanta presedentiala pt. vizitare minor in timpul vacantei judecatoresti,intrucat mi-am formulat singura cererea am facut o greseala, m-am dus sa depun ordonanta doar cu doua copii a actelor depuse si am omis sa cer nr. de inregistrare,exista cumva o posibilitate de a afla nr. de inregistrare!
va multumesc!
Nu vi se acorda niciun numar de inregistrare chiar daca depuneti personal cererea. Incercati pe site-ul: www.portal.just.ro unde veti cauta Judecatoria la care ati depus actiunea si apoi veti da o cautare dupa nume. Asa veti afla numarul de dosar si termenul de judecata. ;)
Ultima modificare: Duminică, 13 Septembrie 2009
Corina Capotã, Avocat
multumesc mult mult!
Am proces de stabilire program relatii personale cu minorul din mai 2009 si din cauza tergiversarii procesului (greva magistratilor, trucuri avocatesti ale adversarului...) am introdus Ordonanta presedintiala in noiembrie pentru a-mi putea vedea totusi copilul pe care mama refuza sa mi-l dea din martie 2009. Sintem divortati din 2007 si nu am facut atunci un program oficial pentru ca am fost naiv si am crezut ca ne putem intelege omeneste. Dupa ce ca la procesul pentru stabilire program mi s-au cerut martori, stupoare!, si la ordonanta mi s-au cerut martori ! Ce rost are acesta ordonanta cind devine un proces identic cu primul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fosta sotie ma impiedica sa-mi vad copilul cr1st1an_ cr1st1an_ Buna ziua, Am divortat la notar acum un an si cateva luni dar am locuit impreuna cu sotia pana acum o luna. Din casatorie a rezultat o fetita acum in varsta ... (vezi toată discuția)
Competenta in materia ordonantei presedintiale Ioannaki Ioannaki Buna ziua, Voiam sa stiu unde trebuie introdusa ordonanta presedintiala in cazul unui proces de divort? Aceasta cerere accesorie va reveni spre judecata ... (vezi toată discuția)
Hotarare pe calea ordonantei presedintiale nerespectata madalina34 madalina34 sunt in divort,am o fetita de 3 ani jumatate,am parasit domiciliul de 4 luni cu aceasta,locuiesc la mama mea,fetita frecventa gradinita,se acomodase bn,pana ... (vezi toată discuția)