avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vizitare minor de catre tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vizitare minor de catre tata

Buna ziua,

Sotul meu a divortat in 2007. Hotararea de divort cuprinde doar faptul ca trebuie sa plateasca pensie alimentara, dar nimic despre drepturile de vizitare. Mama refuza sa il lase sa vada fetita sau, daca il lasa, o face doar ca "o favoare personala".
Cum putem rezolva acest lucru? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Roxanaci , utilizator 16:17, 30 Martie 2011
Buna ziua !
Printr- o actiune in instanta , daca pe cale amiabila nu se intelege aceasta de catre mama.
Cu stima !
Actiune civila,prin care solicitati drept de vizitare al copilului minor.
Tatal,chiar daca este divortat,are dreptul de vizitare al propriului copil.
Se va stabili un program de vizitare.
Si mama,ar trebui sa fie intelegatoare in acest caz,s-ar putea solutiona totul de comun acord,numai sa lase orgoliul deoparte...
Actiune civila,prin care solicitati drept de vizitare al copilului minor.
Tatal,chiar daca este divortat,are dreptul de vizitare al propriului copil.
Se va stabili un program de vizitare.
Si mama,ar trebui sa fie intelegatoare in acest caz,s-ar putea solutiona totul de comun acord,numai sa lase orgoliul deoparte... (Nu face o favoare permitand tatalui sa-si vada copilul...)
Ultima modificare: Vineri, 3 Decembrie 2010
gigelas, utilizator
Multumesc
Parintele caruia nu i s-a incredintat minorul , are dreptul sa vegheze la cresterea si educarea sa si dreptul de a avea legaturi personale cu minorul.
Astfel, tatal avand in vedere situatia tensionata in care are loc vizitarea, poate solicita stabilirea unui program de vizita al minorului pe cale judecatoreasca.
Este recomandabil ca tatal sa-si angajeze avocat, pentru ca de la modul deficitar in care se solicita si se stabileste un program de vizita, se nasc alte neajunsuri.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara si dreptul la vizite ruximani ruximani Buna ziua, vorbesc in numele fratelui meu, care are probleme cu fosta prietena cu care a trait timp de 4ani si au locuit la dom. fratelui ,rezultand un ... (vezi toată discuția)
Dreptul la vizita alllina25 alllina25 Buna ziua!Sunt tatal unei fetite de 4 luni pe care nu reusesc sa o vad mai deloc.Sa va explic eu si mama fetitei suntem despartiti si nu am fost casatoriti cu ... (vezi toată discuția)
Lnterpretare decizie divort notar ContSters400040 ContSters400040 buna ziua, ma confrunt si eu cu urmatoarea situatie. Am divortat in luna septembrie2014, avem un copil minor de 6 ani. Am fost la notar pentru a divorta si ... (vezi toată discuția)