avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul la vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul la vizita

Buna ziua!Sunt tatal unei fetite de 4 luni pe care nu reusesc sa o vad mai deloc.Sa va explic eu si mama fetitei suntem despartiti si nu am fost casatoriti cu acte ne-am despartit de comun acord dar dupa ce s-a nascut fetita ea nu ma mai lasa sa o vad ;fetita e trecuta pe numele meu si dupa nastere m-am tot ocupat de cheltuieli dar sunt bun decat cand dau bani sau aduc ceva la fata cand vreau sa o vad nu imi raspunde la telefon .Nu am mai vazut-o de trei saptamani si nici la botez nu am fost ca nu mi-a spus data reala a zis ca e in septembrie si ea l-a facut in august(botezul).Cum sa procedez ca sa-mi vad fata?
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 04:06, 10 Septembrie 2009
Sunteti tatal copilului si aveti tot dreptul sa va vizitati fata (chiar daca nu ati fost casatoriti si chiar daca v-ati despartit), mai ales ca ati si recunoscut-o! Faceti o cerere la judecatorie si solicitati un program de vizita (ar fi de preferat sa fie de comun acord cu mama), fiind in interesul copilului - este de apreciat ca o ajutati si cu bani!
Puteti sa actionati pe mama copilul d.-stra. in judecata, solicitand drept de vizitare minor.
Luati legatura si cu organizatia T.A.T.A ce fac demersuri pentru egalitatea de sansa si tratament juridic, interesul superior fiind al copilului ci nu al mamei.
Contactati un avocat si incepeti demersurile.=D>
va trebui sa luati legatura cu un avocat din orasul dvs .
ulterior veti depune actiune in instanta in vederea stabilirii unui program de vizitare a minorei . de cele mai multe ori instanta stabileste programul in avantajul amandoura dintre parinti, respectiv doua weekend-uri cu mama , celelalte doua cu tata .
dar programul de vizitare se stabileste de comun acord al parintilor minorului .

daca doriti ca copilul sa va fie incredintat dvs spre crestere si educare, puteti incerca cu o actiune in instanta in acest sens, insa, de regula , copiii minori sunt incredintati mamelor de catre instantele romane . mai ales , in situatia data se va avea in vedere si varsta copilului .
buna ziua
contactati un avocat si obtineti o hotarare judecatoreasca pentru vizitare minor cu programul stabilit de lege sau daca ajungeti la o intelegere cu mama copilului si mai bine ,legea va da dreptul sa aveti legaturi personale cu minorul .
Se mai spune si cerere de incuviintare de legaturi personale cu minorii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi asupra copilului cocancl cocancl Buna, Recent eu si sotia mea ne-am despartit, ea avea un copil dintr-o alta casatorie, care a fost trecut ulterior pe numele meu, nu a fost adoptie inca, ... (vezi toată discuția)
Custodia unui copil minor... ella_80 ella_80 Cum pot proceda pentru a obtine custodia fiicei mele in varsta de 5 ani? De 4 ani fata locuieste cu bunica din partea tatalui acesta nefiind tatal ei ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita vasy_cyolo vasy_cyolo Ce drepturi de vizita am daca dupa hotarirea definitiva de divort minora a fost incredintata fostei sotii care in acte locuieste in Com Poienarii de Muscel, ... (vezi toată discuția)