avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturi asupra copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturi asupra copilului

Buna,
Recent eu si sotia mea ne-am despartit, ea avea un copil dintr-o alta casatorie, care a fost trecut ulterior pe numele meu, nu a fost adoptie inca, acum ca ne-am despartit eu am vreun drept legal asupra copilului, chiar daca nu sunt tatal biologic al fetei, iubesc foarte mult acest copil, momentan mama ei nu vrea sa ma lase sa o vad, vrea sa plece din tara cu ea. O pot impiedica intr-un fel, sa nu plece si daca o pot obliga cumva sa pot vedea fata. Tatal biologic nu il intereseaza situatia copilului si nu si-a cerut nici un drept asupra lui.
Cel mai recent răspuns: cocancl , utilizator 14:24, 17 Iunie 2010
In ce conditii a fost trecut pe numele dvs?
S-au facut, documentele la primarie, tatal biologic a renuntat oficial, actele necesare au fost facute in fata unui notar public, a fost anuntata, schimbarea numelui si in Monitorul oficial. Dupa ce ne-am casatorit eu si mama fetitei, de comun acord intre mine, tatal biologic si mama fetitei.
Nu-mi este clar, spuneti ca v-ati despartit de sotia dvs., s-a judecat divortul sau discutam doar de o despartire in fapt.Reveniti pentru un raspuns complet.
Inca nu s-a pronuntat divortul, in momentul de fata suntem numai despartiti, din pacate ea nu vrea nici cum sa ne mai inpacam si vrea sa divorteze, fetita este la sotie, momentan sotia locuieste impreuna cu mama ei si tatal ei vitreg + 2 frati, unul barbat de 32 de ani iar sora ei vitrega in varsta de 17 ani, intr-un apartament cu 2 camere luat in chirie, mama sotiei si fratele acestea sunt un pic cam mari consumatori de bauturi alcoolice, Ceea ce vreau eu sa stiu daca am vre-un drept sa cer custodia copilului sau dreptul de a lua periodic la mine, si daca pot recomnda evaluarea psihologica a mamei.
Instanta judecatoreasca va hotari,odata cu pronuntarea divortului,caruia dintre parinti ii va fi incredintat minorul spre crestere si educare.
Daca fetita va fi incredintata mamei,dvs.puteti solicita instantei stabilirea unui program de vizita.Dreptul de vizitare poate presupune, in functie de caz:
deplasarea periodica a parintelui la domiciliul copilului si petrecerea unui interval bine determinat acolo, impreuna cu copilul
deplasarea copilului la domiciliul parintelui si petrecerea impreuna a unui interval bine determinat acolo. Poate fi stabilit si sub forma unui weekend periodic (o data pe luna de exemplu)
dreptul de a prelua copilul, de a merge cu el in vacante.

Alte discuții în legătură

Program de vizita elkahlout_roxana elkahlout_roxana in urma divortului, am hotarare definitiva si irevocabila prin care fetita mea imi este incredintata. in acest caz se intelege ca exista un program de vizita ... (vezi toată discuția)
Lipsa dovezii unui domiciliu stabil mama simonaionescu simonaionescu acum o luna de zile fratele meu si-a surprins sotia cu un alt barbat ,motiv pentru care au hotarat de comun acord sa se desparta Mentionez ca ei aveau doi ... (vezi toată discuția)
Am nevoie urgent de un raspuns ! miha1611 miha1611 Buna ziua ! Vreau si va rog frumos sa-mi spuna si mie cineva ce se intampla daca fetita mea s-a dus impreuna cu bunica in Romania avand divortul meu in ... (vezi toată discuția)